NBA liga

LaVine ubacio 41 poen u porazu Chicaga, Houston može i bez centra

Portal Novilist.hr

Zach LaVine (Chicago)/Foto REUTERS

Zach LaVine (Chicago)/Foto REUTERS



NEW YORK Ivica Zubac odigrao je 20 minuta u porazu Clippersa u Philadelphiji. Hrvatski centar ubacio je sedam poena, uhvatio osam lopti, te upisao dvije blokade i dvije asistencije. Napeti i neizvjesni dvoboj prelomili su Kamerunac Joel Emblid i Australac Ben Simmons koji su zajedno ubacili 52 poena na put prema 25. pobjedi Sixersa u 27 domaćih susreta ove sezone. Kawhi Leonard je za goste ubacio 30 poena.


Mario Hezonja zbog ozljede nije igrao u New Orleansu gdje su Blazersi teško stradali. Zion Williamson je ostvario učinak karijere s 31 poenom i devet skokova, Damian Lillard i CJ McCollum su zabili po 20 poena.


Chicagu u Washingtonu nije pomogao ni sjajni Zach LaVine. Utakmicu je završio s 41 poenom i devet skokova. Pogodio je osam od 21 loptu upućenih prema košu, odnosno promašio je samo tri od 11 pokušaja za tri poena. LaVine je u pokušaj preokreta u zadnjoj četvrtini ugradio čak 19 poena, no Bullsi nisu uspjeli spustiti zaostatak ispod šest poena. 




Houston je i nakon što se riješio jedinog pravog centra (Clint Capela) nastavio pobijeđivati. Rocketsi su prekinuli pobjednički niz Celticsa od sedam utakmica uz standardno visoki doprinos svojeg najefikasnijeg dvojca. Russel Westbrook i James Harden ubacili su zajedno – 78 poena!


Rezultati: Philadelphija – LA Clippers 110:103, Washington – Chicago 126:114, New Orelans – Portland 138:117, Oklahoma City – San Antonio 106:114, Houston – Boston 116:105.