NBA

Lakersima konačno trijumf, Miami nastavio niz pobjeda i nanio Jazzerima treći poraz u 25 utakmica

Luka Medak

Jimmy Butler bježi obrani Jazza/Foto: REUTERS

Jimmy Butler bježi obrani Jazza/Foto: REUTERS

LeBron James je konačno dobio pomoć, vratio se Dennis Schröder i odmah se osjetila razlika u napadu te su Lakersi prekinuli niz od četiri poraza. Miami je pak za svoju petu pobjedu zaredom pobijedili trenutačno najbolju momčad lige.



RIJEKA Los Angeles Lakersi konačno su prekinuli svoj niz od četiri uzastopna poraza. Pobjedom nad Portland Trailblazersima izbjegli su najduži negativan niz još od ožujka 2019. godine.


LeBron James je konačno dobio pomoć, vratio se Dennis Schröder i odmah se osjetila razlika u napadu. Nijemac je završio susret s 22 koša te bio drugi najbolji strijelac iza Jamesa, koji je napunio sve statističke kategorije s 28 koševa, 11 skokova, sedam asistencija, četiri ukradene lopte i tri blokade.


Na drugoj strani najbolji je standardno bio Damian Lillard, no njegovih 35 poena nije bilo dovoljno da izbjegnu svoj četvrti poraz u jednako toliko utakmica.




No, zato je u jako dobrom nizu prošlogodišnji finalist Miami Heat. Svoju petu uzastopnu pobjedu ostvarili su protiv trenutačno najbolje momčadi lige, Utah Jazza, nanijevši im tek treći poraz u zadnjih 25 utakmica. Ključ pobjede ležao je u skokovima, posebno napadačkima – Miami je imao 50 skokova naspram 36 Jazzera, a čak su ih 11 uzeli u napadu.


Osim toga, Utah, koja je najbolja tricaška ekipa lige, imala je katastrofalnu šutersku večer, zabivši samo 15 od 46 upućenih trica.


Najbolji za Miami bio je Jimmy Butler, kojemu su s 33 koša, 10 skokova i osam asistencija nedostajala dva dodavanja do “triple-doublea”, a blizu je bio i Bam Adebayo s 19 koševa, 11 skokova i sedam asistencija. Goran Dragić je s klupe izjednačio svoj rekord sezone s 26 koševa.


Jazzere je predvodio Donovan Mitchell s 30 poena, a drugi najbolji strijelac bio je naš Bojan Bogdanović sa 17, od čega tri trice, no na kraju je napustio igru zbog šest osobnih grešaka.


Od hrvatskih igrača još je igrao Ivica Zubac, koji je u osveti Clippersa nad Memphisom igrao 18 minuta, ali ubilježio samo tri poena uz osam skokova te dvije asistencije i blokade. Dario Šarić nije igrao za Sunse zbog bolova u gležnju, ali trebao bi biti spreman za iduću utakmicu.


Rezultati:


Boston – Indiaan 118:112
Toronto – Houston 122:111
Detroit – Sacramento 107:110
Chicago – Phoenix 97:106
Miami – Utah 124:116
Oklahoma City – Atlanta 118:109
Memphis – LA Clippers 99:119
Golden State – Charlotte 130:121
LA Lakers – Portland 102:93