NBA liga

Lakersi pronašli zamjenu za Bradleya, postignut dogovor o suradnji do kraja sezone s JR Smithom

Hina

JR Smith/Foto REUTERS

JR Smith/Foto REUTERS

Šesnaest puta NBA prvaci su tako ojačali svoju obrambenu liniju jer Smith je odličan obrambeni igrač koji je 2016. godine bio jedan od ključnih igrača Clevelanda u osvajanju naslovaLOS ANGELES  JR Smith novo je pojačanje Los Angeles Lakersa do kraja sezone, a 34-godišnjak je već sa zvijezdom prve petorke LeBronom Jamesom igrao u Cleveland Cavaliersima.


Šesnaest puta NBA prvaci su tako ojačali svoju obrambenu liniju jer Smith je odličan obrambeni igrač koji je 2016. godine bio jedan od ključnih igrača Clevelanda u osvajanju naslova. Lakersi  su počeli pregovarati sa Smithom nakon što je njihov igrač Avery Bradley odlučio ne sudjelovati u nastavku sezone u Orlandu.


Smith nije igrao od početka sezone 2018./2019. kada je odigrao 11 utakmica za Cleveland Cavalierse. Zadnja cijela sezona koju je odigrao bila je 2017./2018. kada je u dresu Clevelanda imao prosjek od 8,3 koševa i 2,9 skokova u 80 utakmica.
Smith ima 15 sezona u NBA-u iza sebe. Odabrao ga je New Orleans na draftu 2004. godine, a osim Clevelanda, nosio je i dresove Denver Nuggetsa i New York Knicksa. U ukupno 14 sezona u NBA odigrao je 971 utakmicu s prosjekom od 12,5 koševa i 3,2 skoka.


NBA momčadi će od 7. do 9. srpnja putovati u Orlando na Floridi gdje će se od 30. srpnja igrati završnica. Lakersi prvu utakmicu igraju baš 30. srpnja protiv gradskih rivala Los Angeles Clippersa.