NBA liga

Lakersi na krilima LeBrona i Davisa poravnali protiv Houstona, Middleton ostavio Buckse na životu

Portal Novi list

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James i Anthony Davis zajedno su ubacili 62 poena i uhvatili 21 loptu za prvu pobjedu Lakersa protiv Houstona



ORLANDO LeBron James i Anthony Davis zajedno su ubacili 62 poena i uhvatili 21 loptu za prvu pobjedu (117:109) protiv Houstona i 1:1 u polufinalu Zapadne konferencije. LeBronu je nedostajala jedna asistencija za “triple-double” učinak. James Harden postigao je 27, Russel Westbrook “samo” 15 poena za Rocketse.


Bucksi su stigli do prve pobjede u četvrtoj utakmici polufinala doigravanja Istočne konferencije protiv Miamija. Khris Middleton, najbolji pojedinac utakmice s 36 poena, pogodio je dva slobodna bacanja 2,2 sekunde prije kraja produžetka za konačnih 118:115. Bucksi su pritom ostali bez ozlijeđenog Giannisa Antetokounmpa, koji je zbog distorzije skočnog zgloba morao ranije u svlačionicu.


Bucksi su izbjegli onaj najcrnji scenarij, a to je da postanu prva momčad nakon Spursa 2001. godine koja je regularni dio sezone završila na prvom mjestu, a onda bez pobjede ispala u doigravanju. Bucksima za prolaz u finale i nadalje treba čudo. Niti jedna NBA momčad u povijesti ovoga natjecanja nije uspjela napraviti preokret u doigravanju nakon što je gubila 3:0 u seriji. Do sada je zabilježeno 139 neuspješnih pokušaja.