NBA liga

Lakersi bez LeBrona doživjeli treći uzastopni poraz

Hina

Reuters

Reuters



Los Angeles Lakersi su prvi put ove sezone igrali bez LeBrona Jamesa i na svom terenu izgubili od Denvera sa 104-128, što je vodećoj momčadi Zapadne konferencije treći uzastopni poraz.


James je lakše ozlijeđen i čini se da će biti spreman za nastup protiv gradskih suparnika Clippersa u tradicionalnom božićnom NBA programu.


Iako su doživjeli treći poraz zaredom, kod Lakersa se nitko zbog toga nije previše uzbudio, kao ni zbog činjenice da je Denver drugo poluvrijeme dobio sa 73-51.




Nuggetsi se odvojili krajem treće i početkom četvrte četvrtine, kad je dobar dio vremena izvan parketa proveo centar domaćih Anthony Davis, kad je lakše ozlijeđen u jednom sudaru s Paulom Millsapom. Davis se vratio na parket, ali Lakersi ni uz njegovu pomoć nisu uspjeli zaustaviti goste u naletu.


Millsap je sa 21 košem predvodio strijelce Denvera, Gary Harris je ubacio 19, a Nikola Jokić 18. Will Burton je spojio 14 poena i 13 skokova. Anthony Davis je sa 32 koša i 11 skokova bio najbolji kod Lakersa, ali jedini uz Kylea Kuzmu (16 koševa) sa dvoznamenkastim učinkom.


Unatoč ovom porazu Lakersi (24-6) još uvijek čvrsto drže vrh ljestvice Zapadne konferencije pred drugoplasiranim Denverom (20-8), Houstonom (20-9) i LA Clippersima (22-10) koji su bili na dobrom putu malo smanjiti zaostatak, ali su poraženi na gostovanju u Oklahoma Cityju sa 118-112, iako su sredinom druge četvrtine imali prednost od 18 koševa.


No, preokretom u posljednjoj dionici Thunder je stigao do četvrte uzastopne pobjede i prvi put ove sezone došao na više od 50 posto uspješnosti s učinkom 15-14. Shai Gilgeous-Alexander je drugu utakmicu zaredom ponovio osobni rekord od 32 koša, Steven Adams je ostvario veliki ‘double-double’ sa 20 poena i 17 skokova, a pravi poticaj u završnici dao je i Dennis Schroder koji je završio dvoboj sa 28 koševa.


Kako su Clippersi igrali drugi dan zaredom, Kawhi Leonard je propustio dvoboj, kao i svim prethodnim slučajevima ove sezone, kako ne bi preopteretio načeto koljeno. Tako je Lou Williams ušao u početnu postavu te sa 22 koša bio najbolji strijelac Clippersa. Paul George, koji je dočekan ovacijama navijača Thundera u prvom dolasku u Oklahoma City u novom dresu, završio je sa 18 koševa, koliko je ubacio i Montrezl Harrell.


Startni centar gostujuće momčadi Ivica Zubac je za 18 minuta ubacio sedam koševa uz osam skokova, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu.


Rijetko viđen preokret napravili su aktualni prvaci Toronto Raptorsi koji su svladali Dallas sa 110-107 nakon što su pred kraj treće četvrtine zaostajali za 30 koševa (55-85), a u posljednju dionicu ušli sa 23 koša minusa (63-86). Najbolji igrač Toronta bio je Kyle Lowry sa 32 koša, 10 asistencija i osam skokova, a čak 20 poena je postigao u zadnjoj četvrtini koju je Toronto dobio sa 47-21. Chris Boucher je imao učinak karijere sa 21 košem za pobjednike.


Jalen Brunson je predvodio strijelce Dallasa sa 21 košem, a Kristaps Porzingis je ubacio 19 poena uz 12 skokova. Mavericksi su i dalje bez ozlijeđenog Luke Dončića.


Toronto se petom uzastopnom pobjedom izjednačio s Miamijem (21-8) na trećem i četvrtom mjestu, dok su ispred Boston (20-7) i vodeća momčad lige Milwaukee (27-4).


Bucksi su pred svojim navijačima lakoćom svladali Indianu sa 117-89 ostavivši Pacerse na samo 34 poena u drugom poluvremenu (58-34). Giannis Antetokounmpo je bio na korak do novog ‘triple-doublea’ sa 18 koševa, 19 skokova i devet asistencija. Wesley Matthews je ubacio 19, a Brook Lopez 17 poena za domaću momčad. Kod Pacersa je najbolji bio Domantas Sabonis sa 19 koševa i 18 skokova.


U TD Gardenu su gostovali Hornetsi, bivša momčad Kembe Walkera, danas prvog playa Celtica, a na drugoj strani je bio Terry Rozier, bivši ‘džoker s klupe’ Bostona. Pobjedu su odnijeli Walker i Celticsi koji su svladali Charlotte sa 119-93. Najbolju večer u NBA karijeri imao je Jayson Tatum ubacivši 39 koševa uz 12 skokova. Walker je postigao 23 poena. Toliko je ubacio i najbolji strijelac Hornetsa Devonte Graham, a Rozier je ostao na 14 koševa uz šut za tricu 0/5.