Prva liga košarkaša

Kvarner 2010 u nedjelju otvara prvoligašku sezonu gostovanjem kod Dubrovnika: “Ostanak je prvi i osnovni cilj”

Katarina Blažević

Košarkaši Kvarnera 2010 s pomoćnim trenerom Daliborom Ravnićem i trenerom Goranom Šućurovićem

Košarkaši Kvarnera 2010 s pomoćnim trenerom Daliborom Ravnićem i trenerom Goranom Šućurovićem

Naša je ekipa vrlo mlada i bez iskustva natjecanja u ovome rangu. Igračima se sada otvara minutaža i imaju priliku prikupiti iskustvo pa da jednoga dana oni budu nositelji momčadi, a da Štemberger može mirno u mirovinu, ha, ha, ha... - kaže Šućurović



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 svladali su drugoligaša Crikvenicu 85:75 u drugom kolu Kupa Krešimira Ćosića i izborili finalni dvoboj Primorsko-goranske županije protiv Kastva. Riječanima je ovo ujedno bila zadnja utakmica prije početka prvoligaške sezone.


– Utakmicu smo odradili korektno, ali smo bili dosta oslabljeni jer smo poštedjeli naše visoke igrače Krstinića, Furlana i Tončinića zbog laganih ozljeda, a kako bismo ih sačuvali za prvu prvenstvenu utakmicu. Zbog toga su Penić, Atelj i Volarević dobili veću minutažu, a Atelj je to dobro i iskoristio, ubacio je 20 poena – govori trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović.


Ivan Atelj je predvodio Riječane, dok se kod Crikveničana istaknuo bivši Kvarnerovac, iskusni Mauro Veljačić, koji je zabio 29 poena.




– Nije bila lagana utakmica, domaćin je definitivno bio jako motiviran, ipak su ovo utakmice u kojima može doći do iznenađenja. Pružila im se i prilika s obzirom na to da smo bili oslabljeni i oni su to htjeli iskoristiti, ali mi smo prošli u sljedeće kolo i to je najbitnije.


Riječani u nedjelju (17 sati) gostovanjem kod Dubrovnika otvaraju novu sezonu. Igrači Gorana Šućurovića su se uspjeli vratiti u prvoligaško društvo nakon što su protekle sezone, prije prekida natjecanja zbog pandemije, predvodili Drugu ligu – zapad s omjerom 18-0.


– Nama je prvi i osnovni cilj osigurati ostanak u Prvoj ligi, i to što prije i što bezbolnije. Bit će teško, sve su ekipe iskusne, dok je naša vrlo mlada i bez iskustva natjecanja u ovome rangu. Imamo tek nekoliko igrača koji su se već okušali u Prvoj ligi, Štemberger i Tončinić imaju i međunarodno iskustvo te će oni biti najveća pomoć mladim igračima.


Svima nama je ovo jedan veliki izazov te ćemo se prvo morati prilagoditi na ovaj rang natjecanja. Jedan od ciljeva nam je i razvijati te mlade i perspektivne igrače, kojih u klubu ima dosta. Njima se sada otvara minutaža i imaju priliku prikupiti iskustvo pa da jednoga dana oni budu nositelji momčadi, a da Štemberger može mirno u mirovinu, ha, ha, ha…


Dubrovčani su u srijedu izgubili od Diadore u finalu regije Jug Kupa Krešimira Ćosića, što može biti dobro, ali i loše za Riječane…


– To ih je sigurno poljuljalo, ali možda i potaknulo da bolje otvore prvenstvo. Mi se dobro pripremamo, a vidjet ćemo u nedjelju što nas čeka. Za utakmicu su svi zdravi i spremni, jedino je neizvjestan Tončinić, čije rezultate liječničkog pregleda još uvijek čekamo. Putujemo dan ranije, prvo gostovanje nam je ujedno i ono najdalje, tako da će igračima ovo biti vatreno krštenje i vruć teren gdje se teško osvajaju bodovi. Dubrovnik je iskusan, naši dečki će odmah vidjeti što ih čeka u prvoligaškoj sezoni – zaključio je Šućurović.