Svladale Čehinje

Košarkašice Hrvatske uvjerljivom pobjedom izborile osminu finala EuroBasketa, ondje ih čeka BiH

Katarina Blažević

Ana-Marija Begić i Andrijana Cvitković/Foto FIBA

Ana-Marija Begić i Andrijana Cvitković/Foto FIBA

Nakon što su i jedna i druga reprezentacija u prva dva kola upisale poraze od Francuske i Rusije, pobjeda u ovome susretu za obje je značila treće mjesto skupine.RIJEKA Susret 3. kola Skupine D EP-a košarkašica: Češka – Hrvatska 56:84 (22:27, 11:15, 12:30, 11:12). Rhenus Sport Arena. Suci: Kalpakas (Švedska), Salins (Latvija), Mendoza Holgado (Španjolska).


ČEŠKA: Elhotova 4, Hanusova 6, Hejdova 7, Stoupalova 10, Vyoralova 2, Andelova, Brabencova 3, Brezinova 8, Hamzova 3, Reisingerova 4, Sipova 6, Vorackova 3.


HRVATSKA: Begić 13, Cvitković 2, Periša, Slonjšak 18, Tadić 6, Dojkić 24, Erjavec, Mašić, Miletić 3, Petrak, Premasunac 1, Tikvić 17.
Košarkašice Hrvatske uvjerljivom su pobjedom nad Češkom u odlučujućoj trećoj utakmici grupne faze izborile osminu finala EuroBasketa. Nakon što su i jedna i druga reprezentacija u prva dva kola upisale poraze od Francuske i Rusije, pobjeda u ovome susretu za obje je značila treće mjesto skupine.


Hrvatska je pitanje pobjednika riješila u trećoj četvrtini u potpunosti nadvladavši Čehinje. Igračice Stipe Bralića četvrtinu su otvorile serijom 12:1, a do kraja dionice su dodale još 18 poena, dok su Čehinje ostale na 12. Hrvatska će susret osmine finala odigrati već sutra, a protivnik je Bosna i Hercegovina.