Final Four košarkašica

Košarkašice FSV-a protiv Trešnjevke 2009 na Trsatu igraju povijesno polufinale PH za juniorke

Katarina Blažević

Petra Bošnjak/Foto Arhiva NL

Petra Bošnjak/Foto Arhiva NL

Jako smo uzbuđene i ponosne jer nam je ovo prva završnica u povijesti kluba i to na domaćem terenu - rekla je Petra Bošnjak



RIJEKA Juniorke FSV-a danas od 16 sati u Dvorani mladosti protiv Trešnjevke 2009 igraju polufinalni susret prvenstva Hrvatske, povijesnu utakmicu za riječki klub. Prvi je ovo put da su košarkašice FSV-a stigle do Final Foura, a još je veće zadovoljstvo jer im je pripalo i domaćinstvo završnog turnira. Drugi polufinalni par čine Orka i KAŽL.


– Jako smo uzbuđene i ponosne jer nam je ovo prva završnica u povijesti kluba i to na domaćem terenu. Sve su ekipe kvalitetne i bit će zanimljivo vidjeti kako će se sve odviti. Trešnjevka 2009 je jaka ekipa s kojom će igra sigurno biti dosta agresivna, a nama će biti jako bitno kako ćemo ući u utakmicu. Moramo držati koncentraciju od samoga početka te pokazati sve ono što smo pripremale na treninzima – govori 18-godišnja Petra Bošnjak, krilni centar riječke ekipe.


Bošnjak je tijekom sezone minutažu skupljala i u seniorskoj ekipi, koja se natječe u Premijer ligi.




– Nekoliko je juniorki protekle sezone bilo i u seniorskoj ekipi pa imamo iskustva igranja s malo jačim protivnicama. Ja sam dobila minutažu u nekoliko utakmica i to sigurno može pomoći. Prednost domaćeg terena? Sigurno je lakše kada se igra doma i to nam definitivno može dati poticaj.


Mladoj košarkašici ove će utakmice biti posebne i zbog toga što se oprašta od kluba. Trenutačno se kao maturantica Salezijanske klasične gimnazije priprema za upis na fakultet, a želja joj je Prehrambeno-biotehnološki u Zagrebu.


– Inače, dolazim iz Posušja, a u Rijeku sam se doselila s 15 godina. Ovo će mi biti posljednje dvije utakmice za FSV i u jednu ruku mi je žao što odlazim. Stvarno mi je bilo lijepo u Rijeci te se želim posebno potruditi da ostvarimo što bolji rezultat. Bilo bi odlično osvojiti medalju na oproštaju – zaključuje Petra Bošnjak.


Sutra se u Dvorani mladosti od 11 sati igra utakmica za treće mjesto, a od 13.15 sati finale.