Prva košarkaška liga

Košarkašice FSV-a i košarkaši Kvarnera igraju domaće utakmice bez ikakvog natjecateljskog značaja

Katarina Blažević

Siniša Štemberger (Kvarner 2010)/S. DRECHSLER

Siniša Štemberger (Kvarner 2010)/S. DRECHSLER

Riječke košarkašice i košarkaši još ranije su osigrali ostanak u ligi



RIJEKA  Košarkašice FSV-a danas i u srijedu očekuju posljednje dvije domaće utakmice sezone. Riječanke su napokon potpuno neopterećene s obzirom da je ostanak u premijerligaškom društvu i matematički osiguran. Nakon današnjeg susreta u Centru Zamet sa Splitom (15.15), u srijedu po već šesti put dolaze Puljanke kako bi napokon odradile zaostali susret iz prosinca.


– U obje utakmice očekujemo pobjedu jer smo apsolutni favoriti. Vjerujem da će djevojke opravdati taj status, ostanak smo osigurali, što je bio najvažniji cilj. Stoga zadnje tri utakmice igramo rasterećeni i bez imperativa – kaže trener košarkašica FSV-a Igor Prtorić, koji je na klupu riječke ekipe stigao početkom godine s praktički jednim zadatkom, a to je da s igračicama ostane u Premijer ligi. Tri utakmice prije kraja, osječka Mursa i Split ne mogu preskočiti FSV na ljestvici te su tako Riječanke osigurale minimalno deseto mjesto.


Ostanak u Prvoj ligi već su ranije osigurali i košarkaši Kvarnera 2010, koji će danas od 17 sati na Trsatu ugostiti zadarski Jazine Arabanasi.