Prva liga košarkaša

Košarkaši Kvarnera 2010 kreću u doigravanje: “Pokazat ćemo da smo najbolji”

Katarina Blažević

Marin Đugum/A. KRIŽANEC

Marin Đugum/A. KRIŽANEC

Gorica je čvrsta ekipa koja neće dozvoliti lagane poene - govori krilni centar Marin Đugum



RIJEKA  Košarkaši Kvarnera 2010 današnjim prvim polufinalnim susretom s Goricom na Kozali (18 sati) otvaraju najvažniji dio sezone, doigravanje za prvaka Prve lige. Titula prvaka i direktan plasman u Premijer ligu ono je što se najavljuje i očekuje u Rijeci još od početka sezone. Nakon dobro odrađenog regularnog dijela, Riječani su zauzeli lidersku poziciju koju sada moraju potvrditi.


Nakon gotovo dva mjeseca u sastav se vratio i jedan od važnijih kotačića ekipe, Paolo Marinelli, te bi danas domaći igrači trebali biti kompletni, uz izuzetak Luke Vucića, kojega još uvijek muči ozljeda zgloba.


– Atmosfera u ekipi je sve bolja, vidi se da smo bolje uigrani te smo se svi već dobro upoznali. Vratio nam se i Paolo, što je bilo važno za momčad te je samim time bolje i na treninzima. Nadam se da ćemo to danas i pokazati protiv Gorice – kaže Marin Đugum, krilni centar Kvarnera 2010.




Kvarner i Gorica igrali su prije malo više od dva tjedna u regularnom dijelu prvenstva, a Riječani su tada nakon egal borbe na gostujućem terenu slavili 75:71.


– Oni su prošle godine igrali Premijer ligu i znaju igrati. Nezgodni su na domaćem terenu, što su pokazali protiv Osijeka kada su ih pobijedili s 20 poena razlike. Ekipa su koja svakako može iznenaditi. Mi smo zadnji susret s njima odigrali u nekom grču, moglo je to biti i puno lakše za nas, ali Gorica je čvrsta ekipa koja neće dozvoliti lagane poene. Sada se moramo pokazati u pravom svjetlu, ipak igramo doma i ova je utakmica puna ozbiljnija i važnija.


Riječanima bi svakako pomogla i potpora navijača u dvorani »Dinko Lukarić«, a igrači bi im se mogli i odužiti za nesretni poraz od Osijeka, kada je tribina bila krcata.


– Protiv Osijeka smo eksplodirali u prvoj četvrtini na krilima pune dvorane i možda smo zbog te naše prevelike emocije kasnije »izgorjeli« i izgubili. Ali, učimo na greškama i to više nećemo dozvoliti. Dat ćemo maksimum u play-offu. Pokazat ćemo da smo najbolji – zaključio je Đugum.