Prva liga košarkaša

Košarkaši Kvarnera 2010 dočekuju Marsoniju na Kozali, Kirci gostuju u Puli

Katarina Blažević

Marjan Čakarun/Foto M. LEVAK

Marjan Čakarun/Foto M. LEVAK

Najbitnije je da sve ide po planu i da smo upisali sve tri gostujuće pobjede - kaže Marjan Čakarun, iskusni centar riječkog sastava



RIJEKA  Košarkaši Kvarnera 2010 nakon triju uzastopnih gostovanja danas igraju na svojem terenu. Riječani će od 19 sati u dvorani »Dinko Lukarić« ugostiti Marsoniju, od ove godine novog prvoligaša koji je u prvom dijelu sezone neočekivano namučio Riječane. Domaćima je važno nastaviti pobjednički niz i zadržati status lidera. U istom terminu Crikveničani gostuju kod pulske Stoje.


– Najbitnije je da sve ide po planu i da smo upisali sve tri gostujuće pobjede. Dosta smo i promijenili ekipu u odnosu na početak sezone i mislim da smo pogodili s novim dečkima. Svaka gostujuća pobjeda nam vrijedi dvostruko, a očekujem da ćemo danas na domaćem terenu nastaviti pozitivan niz. Marsonia je dobra ekipa i isto su mijenjali roster u odnosu na našu prvu međusobnu utakmicu ove sezone, tako da sigurno neće biti isto kao tada. Onda smo imali dosta problema, zabili su nam čak 10 trica u prvoj četvrtini što u svojoj karijeri nisam doživio – govori Marjan Čakarun, iskusni centar i jedan od nositelja riječke ekipe.


Osječani se i dalje drže, s omjerom 14-1 izjednačeni su na vrhu s Kvarnerom.




– Mislim da smo bolja ekipa od Osijeka, iako su nas zasluženo pobijedili u prvom dijelu. Oni su tada na svojem terenu više htjeli pobjedu, jednostavno nije išla voda na naš mlin… To nam je jasno svima i samo čekamo taj revanš u Rijeci, iako ne smijemo zapostaviti niti ostale utakmice. Individualno mislim da smo jači od Vrijednosnica i ne bih niti jednog našeg igrača dao u zamjenu za jednog iz osječke momčadi. Ipak, moramo ih respektirati i čekamo tu utakmicu da pokažemo što možemo.


Oba će prvoligaša zaigrati i na završnici Kupa. Kvarneru je ždrijeb dodijelio Cibonu…


– Aktualni pobjednik Kupa nam je nagrada za dosadašnji dio sezone. Ondje nemamo što izgubiti, igrat ćemo bez ikakvog pritiska jer je to ipak ABA ligaš, a svi znamo da u Ciboni ne cvjetaju ruže tako da i tu možemo naći svoju priliku – zaključuje Čakarun.