Prva liga košarkaša

Košarkaši Kvarnera 2010 danas ugošćuju Omiš ČT: “Pobjeda za potvrdu liderske pozicije”

Katarina Blažević

Branimir Pavić/Foto A. KRIŽANEC

Branimir Pavić/Foto A. KRIŽANEC

Oni su ekipa koja protiv jačih igra bolje, a protiv slabijih im možda nedostaje motivacije. Nismo imali laku utakmicu u Omišu te ih cijenimo kao ekipu. Spremili smo se - kaže Branimir Pavić



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 kao lideri Prve lige danas u posljednjem kolu na Kozali dočekuju Omiš Čagalj Tours, u nešto ranijem terminu od 15 sati. Razlog ranijeg termina je taj što sve ekipe koje se bore za doigravanje ili su ga već osigurale moraju igrati u isto vrijeme. Riječani i Osječani su sigurni na prvim dvjema pozicijama, ali Kvarner s pobjedom više danas protiv Omiša tek mora potvrditi lidersku poziciju uoči polufinala. Na trećem i četvrtom mjestu su trenutno Samobor i Gorica, ali i Zagreb još uvijek ima šanse dohvatiti jednu od tih pozicija te završiti u play-offu.


Momčad trenera Branimira Pavića je nakon poraza od osječkih Vrijednosnica nanizala pet pobjeda, dok su joj u tom razdoblju na neki način pomogle i Jazine. Nakon što je zadarska ekipa svladala Vrijednosnice, Kvarner se vratio na prvo mjesto ljestvice.


Pomoć


– Pa ne bih rekao da nam je itko pomogao jer kad od 25 utakmica pobijediš u 23, mislim da smo ipak sami sebi pomogli. Osijek je do poraza od Jazina igrao tri produžetka, četiri, pet utakmica u egalu i u jednom je trenutku ta serija pobjeda trebala stati. Imali smo puno problema sa zdravljem protiv Osijeka, izgubili smo i nakon toga vrijedno trenirali. Uspjeli smo savladati sve prepreke. Omiš nikako ne podcjenjujemo, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i ostanemo na prvom mjestu – kaže trener Kvarnera 2010 Branimir Pavić.




Omiš je trenutno na desetom mjestu ljestvice, ali uspio je ove sezone slaviti protiv Vrijednosnica, kao i Zagreba.


– Oni su ekipa koja protiv jačih igra bolje, a protiv slabijih im možda nedostaje motivacije. Nismo imali laku utakmicu u Omišu te ih cijenimo kao ekipu, njihovog trenera Nazora, a imaju i Mimicu koji je dugo godina igrao na puno višoj razini. Spremili smo se i dat ćemo sve od sebe.


Ozljede


Paolo Marinelli je već sedam tjedana izvan terena, uganuće gležnja u Kup utakmici protiv Cibone se zakompliciralo…


– Paolo će možda dobiti danas nekoliko minuta. Ovaj tjedan je počeo trenirati s ekipom, iako ga još uvijek muči taj gležanj. Nadamo se da ćemo ga imati u potpunosti spremnog barem u jednom dijelu doigravanja. Naravno da nam jako nedostaje, bio je naš najbolji strijelac, ali ne možemo iz ove kože. Uz to, ozlijeđen je i Vucić, dok je Zelanto bolestan. Kroz sezonu imamo puno problema s ozljedama, ali naši rezultati sve govore. Vidi se da smo ekipa i da ne ovisimo o jednom igraču – zaključio je Branimir Pavić.


Polufinalne utakmice na rasporedu su već idućeg vikenda, 13. i 14. travnja, te se jednako, kao i finale, igraju na dvije pobjede. Ako Kvarner zadrži prvo mjesto, imat će prednost domaćeg terena i u polufinalu te u eventualnom finalu.