Premijer liga košarkaša

Košarkaši DL Škrljeva igraju važan susret u borbi za ostanak: “Domaćim pobjedama izbjeći kvalifikacije”

Katarina Blažević

Ivan Gulin/Foto S. DRECHSLER

Ivan Gulin/Foto S. DRECHSLER

Ne bih rekao da smo se pomirili s 11. mjestom. Vjerujemo, dat ćemo sve od sebe i pokušat ćemo izvući što je više pobjeda moguće do kraja sezone - kaže Ivan Gulin



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva se nakon dramatičnog poraza od Dubrave (111:112) okreću novim važnim premijerligaškim ispitima. Jedan od ključnih susreta u borbi za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta i kvalifikacija za ostanak u FAVBET Premijer ligi na rasporedu je večeras s početkom od 20 sati, kada će Zeleni u Kostreni ugostiti Alkar. Sinjska ekipa i Dubrava jedine su koje uz Škrljevo do kraja sezone mogu pasti na 11. mjesto, ali Dubrava je trenutno u najboljoj situaciji jer nakon slavlja protiv Škrljevčana ima »plus dva« i bolji međusobni omjer te je danas još i veliki favorit protiv fenjeraša Bosca. Stoga su male šanse da će Zeleni do kraja sezone preskočiti Dubravu, ali priliku imaju protiv Alkara (dvije pobjede više i omjer 1-1), ako večeras, naravno, uzmu oba boda. Porazom Škrljeva bi pak sedam kola prije kraja već dosta toga praktički bilo riješeno…


Imperativ


– Bio je to bolan poraz od Dubrave i trebalo nam je dan, dva da se regeneriramo. Na kraju dana, to je sport i to se događa. Mislim da smo cijelu utakmicu bili bolji i da ne bi bilo nezasluženo da je pobjeda otišla na našu stranu. Na kraju je presudio manjak koncentracije ili manjak iskustva kod nas. Ne smijemo se sada vraćati na to, već moramo biti fokusirani na nastavak sezone – govori Ivan Gulin, šibensko krilo u redovima DepoLink Škrljeva.


Damir Milačić je prije dva mjeseca sjeo na klupu Alkara nakon odlaska iz Šibenke, a njegova je momčad prije dva kola upisala slavlje i nad osakaćenom Cibonom.




– Alkar je jedna iskusna i dobra ekipa koja je dolaskom trenera Milačića još više dobila na kvaliteti. Ali, mi igramo kod kuće, a u svim utakmicama koje igramo na svojem terenu moramo imati imperativ pobjede. Dat ćemo sve od sebe, kako protiv Alkara, tako i u drugim domaćim utakmicama do kraja sezone.


Gulin je punih godinu dana član bakarske momčadi, s kojom je prošle sezone u dramatičnom finišu sezone osigurao ostanak bez dodatnih utakmica.


Matematika


Sada je gotovo pa i matematički sigurno da će Bosco direktno ispasti iz lige, ali oko pretposljednjeg mjesta će se još voditi borba.


– Ne bih rekao da smo se u glavi pomirili s 11. mjestom. Ipak smo svi mi profesionalni sportaši i samopouzdanje i vjera su na prvom mjestu kod svakoga od nas. Mislim da ćemo se posložiti i poboljšati neke stvari u kojima smo loši. Vjerujemo, dat ćemo sve od sebe i pokušat ćemo izvući što je više pobjeda moguće do kraja sezone – zaključio je Ivan Gulin.