Premijer liga košarkaša

Košarkaši DepoLink Škrljeva danas ugošćuju lidera, počinje teška borba za ostanak

Katarina Blažević

Edi Dželalija/Foto M. LEVAK

Edi Dželalija/Foto M. LEVAK

Meni je bitno da obrambenije bolje reagiramo, za razliku od posljednje utakmice protiv Dubrovnika gdje smo nakon desetak minuta počeli šetati terenom - napominje trener Dželalija



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva večeras (18 sati) u Kostreni otvaraju treći krug FAVBET Premijer lige, i to dvobojem s trenutnim liderom i ABA ligašem, Zadrom. O favoritu se ne treba puno govoriti. Momčad Danijela Jusupa prije dva dana nadigrala je Igokeu i tako barem privremeno skočila na četvrto mjesto regionalne lige. Iako, prije desetak dana Zadranima i nije bilo toliko lako igrati protiv Škrljeva na Višnjiku…


– Znamo da je Zadar tada bio oslabljen, ali dobro smo se držali, iako nije mogao igrati Hollowell, a nismo imali ni najnovija pojačanja, Whitneyja i Krajinu. Sada na raspolaganju imamo sve igrače pa smo zapravo pojačani za trojicu. Whitney i Krajina su dovedeni jer nam je nedostajalo igrača na visokim pozicijama pa će nam se sada pojačati rotacija i intenzitet igre. Očekujem kvalitetnije izmjene i reakcije igrača. Zadar? Nadam se da ćemo odigrati dobro. Meni je bitno da obrambenije bolje reagiramo, za razliku od posljednje utakmice protiv Dubrovnika gdje smo nakon desetak minuta počeli šetati terenom. Htio bih da to jednostavno nestane, da se ne ponavlja – kaže trener DepoLink Škrljeva Edi Dželalija.


Škrljevčanima će zapravo u ovih zadnjih 11 kola najvažnije utakmice biti one gostujuće. Poklopilo se da će Zeleni u gostima igrati protiv najvećih konkurenata u borbi za ostanak, Bosca i Dubrave, a tu su i gostovanja kod Zaboka i Dubrovnika koji su malo bliže sredini ljestvice.




– Meni se baš i ne sviđa što se te tri, četiri ključne utakmice s klubovima s kojima se može igrati, događaju već sada na početku zadnjeg kruga. Ipak mi treba neko vrijeme da uigram nove igrače, ali tako je, kako je. Stisnut ćemo zube. Nećemo imati ni puno odmora jer ćemo imati utakmice i srijedom. Vjerujem da možemo igrati s Alkarom i Dubravom, a onda se nadam da bismo do kraja mogli i »uloviti« nekoga od njih i tako izbjeći pretposljednju poziciju – kaže Dželalija.