Lov na trofej

Košarkaši AO Škrljeva večeras igraju uzvrat finala Alpe Adria Cupa

Zlatko Horvat

Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras imaju priliku osvojiti prvi trofej u klupskoj povijesti/Foto Arhiva NL

Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras imaju priliku osvojiti prvi trofej u klupskoj povijesti/Foto Arhiva NL

Nećemo se osvrtati na rezultat prve utakmice, to bi bilo pogubno. Samo razmišljanjem da idemo na pobjedu možemo nešto učiniti bez obzira na to što se Ušić nije stigao oporaviti.RIJEKA  Košarkaši Adria Oil Škrljeva doputovali su u mađarski Körmend i odmah odradili trening uoči današnjeg uzvrata finala Alpe Adria Cupa protiv Egis Körmenda, vodeće momčadi mašarskog prvenstva.


– Putovanje je proteklo bez poteškoća ako izuzmemo kišu i maglu kroz Gorski kotar. Dan ranije na povratku iz Zadra na toj je dionici bilo i snijega – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


Prvi susret u Mavrincima završio je pobjedom njegove momčadi sa devet poena razlike.
– Nećemo se osvrtati na rezultat prve utakmice, to bi bilo pogubno. Samo razmišljanjem da idemo na pobjedu možemo nešto učiniti bez obzira na to što se Ušić nije stigao oporaviti. Trening je jučer preskočio i kapetan Barnjak, u Zadru je pao na leđa pa je za njega bilo rezervirano samo istezanje i tretman kod fizioterapeuta. Međutim, dečki će dati sve na terenu. Pokušat ćemo igrati kontrolirane, duge napade, što nam nije uspjelo u Jazinama.


Doigravanje je ostalo nedostižno, ali Rajković i njegovi igrači nadaju se da bi večeras mogli podignuti trofej. Prepreka je visoka, Egis Körmend se sa četiri Amerikanca u sastavu, uz našeg Marija Delaša, pokazao kao vrlo jaka momčad. No, u susretu što počinje u 18 sati i Adria Oil Škrljevo ima što pokazati.