Jelenković uoči utakmice

Košarkaši AO Škrljeva večeras će se pokušati iskupiti za težak poraz u Splitu: “Idemo po pobjedu, a u Ligi za ostanak ne tražimo alibi”

Katarina Blažević

DATI SVE OD SEBE - Toni Jelenković/Foto M. LEVAK

DATI SVE OD SEBE - Toni Jelenković/Foto M. LEVAK

Možda nas je igranje Lige za ostanak zadnjih mjesec dana malo vratilo korak unazad, ali to nije naš alibi. Jednostavno moramo u svaku utakmicu ući agresivno, a mi to u Splitu nismo napravili. Večeras ćemo dati sve od sebe - kaže Toni Jelenković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras će (19 sati) na Mavrincima protiv Splita pokušati isprati gorak okus nakon teškog poraza (54:98) u prvom susretu četvrtfinala doigravanja. Škrljevčani su na Gripama od prve minute bili neprimjetni, dok je domaćin dominirao kako u napadačkom tako i u obrambenom dijelu.


Kod Zelenih su i najvažnije karike, Barnjak i Jelenković, koji cijelu sezonu vuku momčad na temelju individualne kvalitete, jednostavno zakazali. Kapetan je svoje prve poene zabio tek u trećoj četvrtini, dok je Jelenković imao sedam izgubljenih lopti.


– Jednostavno smo loše krenuli u susret i to je odmah rezultiralo time da je utakmica krenula u jednom smjeru. Nismo se postavili niti čvrsto niti agresivno i utakmica je bila jako teška za igrati protiv takvog protivnika i bez Rajčića koji nam puno znači u ovako kratkoj rotaciji. Ali bez obzira na to, nismo smjeli izgubiti na ovakav način i pokušat ćemo to večeras popraviti – govori Toni Jelenković, razigravač Adria Oil Škrljeva, koje je nekoliko dana uoči prve utakmice ostalo bez Marija Rajčića, koji se razbolio, ali kratka rotacija problem je momčadi s Mavrinaca dobar dio sezone.




Na unutarnjim pozicijama nemaju kvalitetu koja može donijeti prevagu, dok za braniče Jelenkovića i Barnjaka nema prave zamjene, što je jedan od razloga zbog čega su njih dvojica i na samom vrhu liste igrača lige s najvećom minutažom. Na kraju je u porazu od 44 poena razlike nepotrebno tražiti alibi i u igranju kvalitetom slabije Lige za ostanak. Posebice kada su Zeleni bez Lige za prvaka ostali zahvaljujući dvama porazima od Zaboka, u gostima su tada poraženi s uvjerljivih 28 poena razlike.


– Liga za ostanak? Ja u tome ne bih tražio alibi. Možda nas je to malo vratilo korak unazad, ali to nije naš alibi. Jednostavno moramo u svaku utakmicu ući agresivno, a mi to u Splitu nismo napravili. Ovaj poraz psihološki nije lagan, ali večeras ćemo dati sve od sebe. Nadamo se da nam to neće biti zadnja utakmica ove sezone, idemo po pobjedu – zaključuje Toni Jelenković.