Premijer liga

Košarkaši AO Škrljeva upisali treći poraz ove sezone, Sonik preokretom do pobjede na Mavrincima

Luka Medak

Ivan Vrgoč/Foto M. LEVAK

Ivan Vrgoč/Foto M. LEVAK

Škljevčani su ušli u utakmicu velikom serijom od 14:0, ali gosti su preokrenuli rezultat nošeni pucački raspoloženim Palčićem i Vučićem, koji su promašili tek dvije trice iz 11 pokušaja



MAVRINCI Utakmica 8. kola HT Premijer lige: Adria Oil Škrljevo – Sonik Puntamika 82:90 (32:20, 11:28, 23:25, 16:17). Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 100. Suci: Gracin, Kruljac, Anzulović.


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Adway 16 (2-4), Jelenković 14 (2-2), Barnjak 22 (7-7), Rajčić 9 (3-3), Vrgoč 19 (8-8), Stojanović, Hortman 2, Vucić, Kostić, Šajin, Ćošić.


SONIK PUNTAMIKA: P. Marić 11 (2-2), Palčić 19 (2-4), Šarlija 8, G. Marić 14 (2-3), Vučić 16 (2-2), Jurič 16, Jošić, Zelanto, Ninčević, Brajčić, Pavin, Prskalo 6 (2-3).




Košarkaši Adria Oil Škrljeva upisali su i svoj treći poraz sezone, na domaćem terenu izgubili su od Sonik Puntamike nakon što su prokockali početnu prednost od 14 poena, dok su goste u preokretu nosili pucački raspoloženi Dino Palčić i Ivan Vučić, koji su ukupno promašili tek dvije trice iz 11 pokušaja.


Domaći su ušli fenomenalno u utakmicu serijom od nevjerojatnih 14:0 i tek je nakon tri minute Šaralija upisao prve poene za Zadrane. U prvoj četvrtini cijela početna petorka Zelenih ravnomjerno je rasporedila poene i gostima je trebalo dugo da se oporave od početnog šoka. Do kraja perioda tricama Palčića uspjeli su gosti zadržati priključak i nakon prvih deset minuta zaostajali su za 12 poena (32:20).


Nakon koša Adwaya na otvaranju druge četvrtine uslijedio je nagli pad Zelenih. Sonik je uzvratio serijom 0:9 i došao na samo pet poena zaostatka (34:29) te prisilio trenera Damira Rajkovića na minutu odmora. Jezikova juha nije previše pomogla, gosti su naspram početnog perioda počeli igrati puno aktivnije u napadu i Škrljevčani su sve sve teže branili, dok ih je s druge strane parketa nosio kapetan Josip Barnjak, zabivši sedam od 11 poena za svoju momčad. Novom tricom Palčića minutu prije kraja prvog poluvremena gosti su došli na samo pola koša zaostatka, a nakon Rajčićevog promašaja trice Gabriel Marić ih u kontri dovodi i do prvog vodstva na utakmici (43:44).


Trica Vučića za zvukom sirene zaokružila je seriju 0:12 Sonika, koji je tako na veliki odmor otišao s pet poena prednosti (43:48).Prvi dio treće četvrtine niti jedna momčad nije uspjela ostvariti značajniju prednost i uglavnom su izmjenjivale poene, no nakon pet minuta pri rezultatu 52:57 Zadrani su napravili seriju 0:5 i otišli na svoju prvu dvoznamenkastu prednost na utakmici (52:62). Trener Rajković reagirao je minutom odmora i uspio nakratko prekinuti ritam gostiju, no njegova momčad nije odgovorila na pravi način te je u posljednjih deset minuta otišla sa zaostatkom od sedam poena (66:73).


Sonik je posljednju dionicu otvorio serijom 0:5 za novu dvoznamenkastu prednost (66:78), koju su domaći do kraja uspjeli samo smanjiti, ali ne i poništiti. U dva navrata su dolazili na minus šest, ali Zadrani su uvijek imali spreman odgovor te su na kraju upisali svoju četvrtu pobjedu u sezoni.