Alpe Adria Cup

Košarkaši AO Škrljeva u misiji spašavanja sezone dočekuju austrijske Swanse

Zlatko Horvat

Mate Mandić (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Mate Mandić (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Treba ostvariti pobjedu u prvom susretu i vratiti samopouzdanje, dignuti se i time izvući što više u uzvratu. Vjerujem da možemo proći u polufinale - kaže Mate Mandić, 22-godišnji Zagrepčanin, koji je došao iz Zaboka.



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas (18 sati) u Mavrincima imaju prvi dio akcije »spašavanje sezone«. U prvom susretu četvrtfinala Alpe Adria Cupa u goste im stiže drugoplasirana momčad austrijske Superlige – Swans Gmunden. Sastav Damira Rajkovića dočekuje četverostrukog prvaka Austrije poslije šokantnog poraza od »fenjeraša« HT Premijer lige Hermes Analitice i upadanja u glib borbe za ostanak. Za zagrebačku momčad to je druga pobjeda sezone u Premijer ligi, jednu više imaju Dubrava Furnir i AO Škrljevo, sastav koji na utakmicama ne može potvrditi potencijal koji nedvojbeno ima. U Alpe Adria Cupu sastav iz Mavrinaca sretno se provukao u četvrtfinale budući da su Gliwice malo neozbiljno shvatili ove natjecanje i izgubili dva susreta bez borbe. Tu priliku trebaju u Mavrincima iskoristiti. Barem nešto. Kada su uspjeli ispasti i u Kupu Krešimira Ćosića od Pule 1981.


– Nismo očekivali ovaj četvrtfinale i sada zaista treba iskoristiti priliku. Treba ostvariti pobjedu u prvom susretu i vratiti samopouzdanje, dignuti se i time izvući što više u uzvratu. Vjerujem da možemo proći u polufinale – kaže Mate Mandić, 22-godišnji Zagrepčanin, koji je došao iz Zaboka.


– Tamo nisam bio prezadovoljan i kada su me nazvali iz Škrljeva, odlučio sam doći. Trener Rajković me jedno kratko vrijeme vodio u reprezentaciji, a Uljarević i još neki prijatelji imali su samo dobre riječi za klub. Za mene je ovo izazov i ljudi su stvarno dobri prema meni. Stvarno se trudim, u napadu i obranu da bi ovo ispala dobra priča. Zato mi je krivo zbog ovih posljednjih poraza u završnicama. Svi vjerujemo u ostanak u ligi. Poraz od Hermes Analitice u Zagreb je šokantan, ali krenut će nabolje, pogotovo dolaskom Nika Slavice. Danas se zato mora dogoditi ta prekretnica da bismo u nedjelju bili pravi protiv Sonik Puntamike. Vjerujemo da se ta utakmica okrenuti na našu stranu. Dobro treniramo, ali nedostaje nam taj faktor sreće, jedna sigurnost.




Uzvrat je u Gmundenu nedaleko Salzburga za sedam dana. Bolji će na pobjednika dvoboja Pardubice – Levicki Patrioti.