Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva slavili na Baldekinu nakon produžetka i ostali u utrci za šestom mjestom

Zlatko Horvat

Ivan Vrgoč/Foto M. GRACIN

Ivan Vrgoč/Foto M. GRACIN

Sastav iz Mavrinaca imao je 17 koševa razlike 4 minute i 40 sekundi prije kraja, dobio je tricu sa sirenom za produžetak, u kojem je Vrgoč ubacio četiri slobodna bacanja u nizu za potvrdu uspjeha



RIJEKA Susret 15. kola HT Premijer lige košarkaša: Šibenka – Adria Oil Škrljevo 85:89 (14:17, 20:19, 13:15, 27:23, 11:15). Dvorana Baldekin. Gledatelja: 200. Suci: Jovović (Zagreb), Roglić (Split) i Muhvić (Karlovac).


ŠIBENKA: Kujundžić 2, Arslanagić 5, Rebić 21, Živković, Gulin 2, Bašić 12, Solomun 5, Antić, Jambrović 13, Pleadin 11, Paić 14.


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Stojanović, Hortman, Jelenković 27, Vucić 11, Kostić 5, Bešić, Šajin 2, Zovko 3, Vrgoč 21, Slavica 20.




Košarkaši Adria Oil Škrljeva ostvarili su dramatičnu pobjedu nakon produžetka na Baldekinu. Imali su veliku prednost, 17 poena razlike 4:40 minuta prije kraja regularnog dijela susreta poslije sjajne serije 15:2, okrunjene tricom Jelenkovića. No, korak po korak Šibenčani su topili prednost, a istopili su je tricom kapetana Domagoja Bašića sa sirenom na isteku 40. minute. Bašić je zabio preko ruke i utakmicu odveo u produžetak, u kojem je junak gostiju postao Ivan Vrgoč. U posljednjih 17 sekundi dvaput je zabio po dva slobodna bacanja, uključujući ona tri sekunde prije isteka 45. minute igre. Spustio je gaćice, a da to bude još pristojno, valjda da bi se dodatno opustio, a zatim ubacio dva bacanja (85:89), nakon kojih domaće više nije mogla spasiti ni nova trica.


Sastav Damira Rajkovića upisao je sedmu pobjedu i ostao u utrci za šestim mjestom, koje vodi u Ligu za prvaka. Ovaj uspjeh tim je vrijedniji jer je ostvaren bez ozlijeđenih Rajčića i kapetana Barnjaka, protiv momčadi koja je bila u pozitivnoj seriji.


Nik Slavica je sa sirenom ubacio za dva poena na isteku prve dionice za vodstvo 17:14. No, sastav iz Mavrinaca trebao je voditi s više od tri poena razlike s obzirom na to da su domaće limitirali na samo 18 posto šuta za dva poena (2-11) u prvih deset minuta igre, za kojih su domaći samo jednom vodili (3:2). Šibenčani su promašili i prva četiri slobodna bacanja, dok su ubacili dvije trice iz sedam pokušaja.


Kada su gosti spojili tri uspješna napada na početku treće dionice, došli su do dvoznamenkaste prednosti (14:24) tricom Jelenkovića. Ubrzo je bilo i 11 poena razlike (18:29, 15′) poslije pogotka Vrgoča. No, prilika se pretvorila u nepriliku, Šibenčani su ubacili dvije trice, iskoristili nekoliko promašaja Adria Oil Škrljeva i napravili seriju 14:2 od pete do devete minute druge dionice, koju je zaključio Patrik Jambrović, nekadašnji igrač Kvarnera 2010, odjednom došavši do vodstva. No, sve je izvukao Vucić s dva ofenzivna skoka. Poslije prvoga je poentirao, a poslije drugog otvorio prigodu za Jelenkovića, koji je tricom vratio prednost na stranu sastava Damira Rajkovića (34:36).


Škrljevčani su otupili napad Šibenčana, držali minimalnu prednost u trećoj dionici, a posljednju otvorili sjajnom serijom, koju je tricama predvodio Jelenković. No, upravo je “play” gostiju s dvije olako izgubljene lopte ponudio šansu Šibenčanima, koji su u završnih 4:40 minuta napravili nevjerojatnu seriju 25:8. No, nije bilo dovoljno za pobjedu…