Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva protiv Šibenke love treću uzastopnu pobjedu na Mavrincima, Josip Barnjak se vraća u sastav

Katarina Blažević

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Kvarner 2010 će na Trsatu od 18 sati ugostiti Zagreb, koji je nedavno pojačao kapetan Kvarnerovaca, Siniša Štemberger



RIJEKA S dvije domaće pobjede i gostujućim porazom kod Alkara u prošlom kolu, košarkaši Adria Oil Škrljeva otvorili su natjecanje u HT Premijer ligi za ostanak, a danas će od 19 sati protiv Šibenke loviti i treću uzastopnu pobjedu na Mavrincima. Zelenima je u Sinju nedostajao kapetan Josip Barnjak, važna karika momčadi, koji će danas ipak biti spreman istrčati na parket. Treneru Damiru Rajkoviću bit će potrebne sve snage da se zaustavi neugodna ekipa iz Šibenika, koju su Škrljevčani u prošlom međusobnom susretu pobijedili tek nakon produžetka (89:85).


– Šibenka je nezgodna ekipa koja se najviše od svih klubova pojačala u prethodnom razdoblju. Stigli su im Amerikanac Devon Thomas i Stefan Sinovec, koji je igrač na razini ABA lige, a vratili su se i Rebić te Pleadin koji su bili duže ozlijeđeni. Imaju širinu, posebice pod košem gdje moramo biti bolji i obrambeno daleko čvršći da bi ih pobijedili. Mislim da na taj segment moramo obratiti najviše pažnje, kompaktnost u obrani, te bodovi onda ne bi trebali izostati – kaže trener Adria Oil Škrljeva Damir Rajković.


Svoju će domaću utakmicu u Prvoj ligi za ostanak danas odigrati i riječka ekipa. Kvarner 2010 će na Trsatu od 18 sati ugostiti Zagreb, koji je nedavno pojačao kapetan Kvarnerovaca, Siniša Štemberger.