Premier liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva priželjkuju protiv Osječana i četvrtu uzastopnu pobjedu

Zlatko Horvat

Nik Slavica (AO Škrljevo)/Foto REUTERS

Nik Slavica (AO Škrljevo)/Foto REUTERS



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras (19 sati) u 21. kolu Premijer lige dočekuju Vrijednosnice Osijek i imaju priliku ostvariti četvrtu prvenstvenu pobjedu zaredom, napraviti još jedan korak prema doigravanju, nakon što su do dolaska Nika Slavice imali silnih problema u svim segmentima igre.


– Lagano se dižemo na ljestvici. Sada nam u goste dolazi nezgodna momčad, ali nadam se da ćemo nastaviti niz uspjeha. Puni smo samopouzdanja i imamo šanse – kaže Nik Slavica, koji u četiri prvenstvene utakmice u zelenom dresu ima prosjek od 27,8 poena i 11 skokova, promijenivši krvnu sliku sastava Damira Rajkovića.


– Zadovoljan sam. Šteta jedino za poraz u mojoj prvoj utakmici, kod Hermes Analitice, jer bi tada omjer bio 4-0. No, bila mi je to prva utakmica poslije osam ili devet mjeseci stanke i to se osjetilo. No, nisam samo ja u pitanju. Digli smo se, igramo dobro kao momčad. Brži smo, energičniji, puno je više samopozdanja, vjerujemo jedan u drugoga. Dobra smo momčad.




Šteta što ovako nije izgledao roster Adria Oil Škrljeva na početku sezone. Vjerojatno bi sada oni bili iza vodećeg trija. Osim toga, ako su u gostima mogli dobiti četvrtoplasiranu Goricu, zašto ne bi doma dobili petoplasirane Vrijednosnice Osijek?


– Osječani su napadački odlična momčad, po postignutim poenima su u vrhu lige. No, ni ne primaju puno poena. To njihovo peto mjesto nije slučajno. Igraju dobro i puno zabijaju. Međutim, mi igramo doma… Najvažnije je dobro odigrati obranu, natjerati ih na teške šuteve i napasti ih u tranziciji – kaže Nik Slavica.


Osječane predvodi prvi strijelac lige, 21-godišnji Riječanin Antonio Jordano, koji prosječno postiže 18.7 poena. Jordano je s 15 godina otišao iz Kvarnera 2010 u Cedevitu, a krajem prošloga ljeta stigao je u Osijek.