Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva nakon dva uzastopna poraza dočekuju Split: “Veliki motiv igrati protiv kluba velike tradicije”

Valentina Prokić

DOŽIVOTNA SUSPENZIJA - Stefan Šajin/Foto M. GRACIN

DOŽIVOTNA SUSPENZIJA - Stefan Šajin/Foto M. GRACIN

Splitska je momčad sastavljena od nekoliko iskusnih protimaca uz koje igra i nekolicina mladih talentiranih igrača te ćemo morati dati sve od sebe da im dobro pariramo – kaže centar Adria Oil Škrljeva Stefan Šajin



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva nakon dvaju uzastopnih poraza, domaćeg od Zaboka i gostujućeg od Cibone, dočekuju danas od 17 sati na svom parketu u Mavrincima petoplasirani Split. Splićani na Mavrince dolaze sa četiri boda više od domaćih košarkaša, koji će od prve minute tražiti pobjede kako bi se vratili u ritam pobjeda koji su imali prije dvoboja sa Zabokom i Cibonom.


– O Splitu se sve zna, klub s velikom tradicijom, jedan od najpoznatijih u Hrvatskoj te će nama biti izuzetno veliki izazov odigrati protiv njih dobru utakmicu. Splitska je momčad sastavljena od nekoliko iskusnih protimaca uz koje igra i nekolicina mladih talentiranih igrača te ćemo morati dati sve od sebe da im dobro pariramo – kaže centar Adria Oil Škrljeva Stefan Šajin.


Kad govori o dobroj igri svoje momčadi, Šajin prvenstveno misli na igru kakvu su on i njegovi suigrači pružili u srijedu u Zagrebu protiv Cibone koju su itekako dobro namučili. Igra protiv Zaboka u domaćoj utakmici prije tjedan dana je bila za zaborav, ishitrena i nervozna u napadu te mlaka i mekana u obrani.




– Pobjeda Gorice nad Zadrom pokazuje kako je liga neizvjesna te da svatko može iznenaditi. Naše utakmice su različite, svaka je posebna za sebe, ali moramo ponoviti partiju kakvu smo pružili protiv Cibone. Sve smo već dogovorili, zadnje taktičke nijanse ćemo danas prije utakmice. Stvarno smo bili povezali tri utakmice igrom i s rezultatom, a onda protiv Zaboka ne znam što nam se dogodilo. Je li to bila trema, nervoza, strah od pobjede, teško je reći. No, to je iza nas. Još uvijek ništa nije riješeno i plasman u Ligu za prvaka je u našim rukama – zaključio je Šajin.