Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva gostuju u Splitu, Damir Rajković očekuje reakciju nakon potopa u Zaboku

Luka Medak

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Prije svega u ovoj utakmici očekujem bolju obrambenu reakciju svoje momčadi, to je nešto na što smo stavili naglasak cijeli ovaj tjedan na treninzima - rekao je Rajković



RIJEKA  Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras od 18 sati u sklopu 10. kola Premijerlige gostuju u Splitu, gdje će pokušati prekinuti niz od dva ligaška poraza. S obzirom na to da su protiv Sonika ispustili prednost od 14 poena, a u Zaboku prošloga tjedna doživjeli potop od gotovo 30 poena razlike, trener Damir Rajković pokušat će u ovoj utakmici vratiti onaj obrambeni intenzitet koji je krasio momčad na samom početku sezone. No, to neće biti nimalo lako protiv Splićana, koji su trenutačno vodeća momčad lige.


– Prije svega u ovoj utakmici očekujem bolju obrambenu reakciju svoje momčadi, to je nešto na što smo stavili naglasak cijeli ovaj tjedan na treninzima. Druga stvar koja će nam sigurno biti važna je da imamo što manje izgubljenih lopti jer u zadnjih nekoliko utakmica smo ih jednostavno imali previše. Osim ta dva segmenta koja moramo zadovoljiti, moramo pronaći i rješenja u fazi napada. Split igra dosta slično kao momčadi protiv kojih smo mi ove sezone igrali dosta dobro, ali posebno ćemo morati paziti u obrambenom bloku na igri s loptom, pogotovo zato što imaju repertoar od tri različita »playmakera«, Ukića, Babića i Šamparu – objasnio je Damir Rajković.