Premijer liga košarkaša

Košarkaši AO Škrljeva dočekuju Osječane, trener Damir Rajković ne očekuje ništa osim – pobjede

Luka Medak

Trener Rajković i igrači Škrljeva/Foto Arhiva NL

Trener Rajković i igrači Škrljeva/Foto Arhiva NL

U momčad se vraćaju Fran Pilepić i Adnan Arslanagić, koji su se oporavili od ozljeda



RIJEKA  Nakon napete završnice u Sinju protiv Alkara u okviru HT Premijer lige, košarkaši Adria Oil Škrljeva vraćaju se na domaći teren, gdje će danas od 17.30 sati ugostiti Vrijednosnice Osijek (HTV 2). Škrljevčani su u ovom susretu favoriti, pogotovo jer im se nakon duljeg izbivanja u momčad vraćaju Fran Pilepić i Adnan Arslanagić, koji su se oporavili od ozljeda.


– Ne očekujemo ništa manje od pobjede. Igramo kod kuće, konačno nam se vraćaju dvojica jako važnih igrača. Mislili smo da će nam Pilepić moći pomoći i u utakmici protiv Alkara, ali zadnji trening prije te utakmice nije uspio odraditi onako kako smo željeli. No, svejedno smo ostvarili pobjedu koja nam puno znači uoči susreta s Osijekom jer nam je u slučaju novog uspjeha zagarantirano šesto mjesto. U tom slučaju možemo i opuštenije dočekati doigravanje – rekao je trener Adria Oil Škrljeva Damir Rajković.


Ipak, Osječani su u jako dobroj formi, prije poraza od favorizirane Gorice u prošlome kolu nanizali su četiri uzastopne pobjede te hvataju doigravanje. U dva međusobna susreta ove sezone Adria Oil Škrljevo i Osijek imaju izjednačen omjer (1-1).




– Osječani su ušli u jako dobru formu, stabilizirali su se i imali dobar niz prije poraza od Gorice. Doduše, igraju više-manje sa šest igrača u rotaciji, što je početnoj postavi dalo neku sigurnost jer znaju da i ako naprave neku grešku, da neće na klupu. Međutim, to im je i mana jer je teško igrati u tom ritmu s tako malo igrača. U utakmici protiv Zaboka su pali u završnici jer nisu mogli parirati njihovoj širokoj rotaciji. Mi ćemo sigurno to probati iskoristiti i dići utakmicu na viši intenzitet igre, pokušati ih umarati od samoga početka. Imat ćemo sigurno na umu i naš posljednji međusobni dvoboj u Mavrincima, kada su vodili 13 razlike jer smo mekano ušli u utakmicu, stoga ćemo paziti da nam se to opet ne dogodi – rekao je trener Adria Oil Škrljeva.


Do kraja sezone Adria Oil Škrljevu ostale su još samo četiri utakmice, a pobjedom nad Vrijednosnicama Osijek osigurali bi šesto mjesto. Ipak, kiksom Sonik Puntamike protiv Furnira otvorila se mogućnost i za peto mjesto te okršaj u doigravanju s Goricom, koju su već uspjeli pobijediti ove sezone. No, zbog boljeg međusobnog omjera, Škrljevčani će se morati nadati još jednom kiksu Zadrana.


– Neće biti jednostavno, morali bismo pobijediti sve utakmice do kraja, uključujući i Split, ako oni ne kiksaju. Istina, sada nam se ukazala prilika i sigurno ćemo pokušati doći i do tog petog mjesta, ali prvo treba skočiti, a tek onda reći »hop« – zaključuje Rajković.