Alpe Adria Cup

Košarkaši AO Škrljeva bez Marka Dorrisa na uzvratu u Austriji

Zlatko Horvat

Antonio Boban (AO Škrljevo)/Foto M. GRACIN

Antonio Boban (AO Škrljevo)/Foto M. GRACIN



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas kreću na večerašnji uzvrat četvrtfinala Alpe Adria Cupa protiv austrijskog Swans Gmundena. Podbacivanje u susretu u koji sastav Damira Rajkovića kreće s 14 poena prednosti iz prve utakmice zakazano za 19 sati. Na nešto više od 450 kilometara dugo putovanje neće krenuti Mark Dorris, koji je ozlijedio leđa.


– Očigledno nam svaka pobjeda odnese jednog igrača i to je frustrirajuće. Mark Dorris ne putuje s nama, ozlijedio je leđa kod doskoka protiv Sonik Puntamike. Nadamo se da će za subotu i biti spreman za subotnje gostovanje kod Gorice. Dorris nam je svojim dolaskom dao sigurnost na lopti, ali još se uvijek traži na šutu. Benković će morati preuzeti važniju uogu, a probat ćemo na poziciji jedan i s Mandićem. Treća mogućnost je Batur – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


Pardubice, s kojima Adria Oil Škrljevo ima dva poraza u skupini u prvom dijelu Alpe Adria Cupa, prvi je polufinalist natjecanja. Poslije »remija« u prvom susretu, Pardubice su u uzvratu nadmašile Patriote iz Levica 78:57 i sada čekaju ishod dvoboja iz Gmundena.




– Swansi su dobra, uigrana momčad. Trebat će nam znanja i energije za dobar rezultat. Morat ćemo dobro reagirati kada budu pritiskali na startu. Ako se dobro postavimo, s energijom kao protiv Sonik Puntamike, možemo im parirati. Naravno, nema smisla braniti 14 razlike, moramo ići na pobjedu i u uzvratu. Šuterska su momčad i ne smiju im se dozvoliti otvoreni šutevi. Probat ćemo odigrati dobru obrnanu, koja nas je držala u posljednje dvije pobjede – zaključuje Rajković.


Večeras se igra još jedan uzvrat polufinala, češka Sluneta dočekuje bečki Hallmann, koji je dobio prvi susret sa sedam poena razlike. Sutra se zaključuje četvrtfinale, Opava lovi minus 22 protiv ARMEX-a iz Dečina u češkom derbiju.