Premier liga košarkaša

Košarkaši Adria Oil Škrljeva dočekuju Sonik Puntamiku s imperativom pobjede

Zlatko Horvat

Antonio Boban (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Antonio Boban (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Pobjeda od 14 poena razlike nad Swans Gmundenom u četvrtfinalu Alpe Adria Cupa donijela je malo samopouzdanja u momčad Adria Oil Škrljeva. No, uspjeh momčadi Dubrave Furnir nad Alkarom u 18. kolu HT Premijer lige donio je dodatnu glavobolju za momčad Damira Rajkovića, koja je sada drži pretposljednje mjesto na ljestvici. Situacija nije nimalo obećavajuća. U propozicijama stoji da će pretposljednji klub HT Premijer lige igrati dvije izlučne utakmice s poraženim klubom finala doigravanja Prve muške lige, dok »fenjeraš« ispada u Prvu ligu. Na posljednjem mjestu je trenutno Hermes Analitica, koja ima pobjedu manje od Adria Oil Škrljeva.


U Adria Oil Škrljevu lakše bi se disalo kada bi se danas ostvarila četvrta prvenstvena pobjeda. U Mavrince stiže Sonik Puntamika (17 sati), koja na devetom mjestu sa šest pobjeda nije još uvijek pošteđena briga oko ostanka.


– Moramo pobijediti! Ovo nam je idealna prilika – kaže Antonio Boban, kapetan Adria Oil Škrljeva. – Lakše je poslije dolaska Nika Slavice, ne samo što imamo igrača više u rotaciji, već i stvarno kvalitetnog igrača, koji se dobro uklopio. Odradili smo nekoliko zajedničkih treninga i s Markom Dorrisom, koji polako dolazi na sebe. Sada samo treba nastaviti kao što smo odigrali protiv Swans Gmundena, pogotovo treću četvrtinu. Tada smo stvarno bili odlični protiv suparnika koji je vodeći u austrijskom prvenstvu. Na tom tragu moramo nastaviti dalje.