Prva liga košarkaša

Košarkaše Kvarnera 2010 čeka najteži mogući suparnik u prvom domaćem susretu ove sezone

Katarina Blažević

Goran Šućurović/Foto Arhiva NL

Goran Šućurović/Foto Arhiva NL

Raspored nas ne mazi na početku, ali tako je ispalo - kaže Goran Šućurović



RIJEKA Košarkaše Kvarnera 2010 danas čeka novi težak ispit u Prvoj ligi. U prvoj domaćoj utakmici ove sezone u Dvorani mladosti (18 sati) ugostit će najvećeg favorita za osvajanje lige – Cedevitu junior.


– To je ekipa koja je jasno iskazala svoje namjere za ulazak u Premijer ligu, uložili su u jako puno pojačanja, imaju skoro pa profesionalan pogon i sigurno su najozbiljnija i najkvalitetnija momčad u ligi. Raspored nas ne mazi na početku, ali tako je ispalo. Pozitivno je što ćemo nastupiti kompletni, vraća se Filip Tončinić te ćemo biti malo jači na pozicijama pod košem – govori trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović, čija je ekipa u prvom kolu na gostovanju kod Dubrovnika doživjela težak poraz 76:109.


– Protiv Dubrovnika su dečki malo i izgorjeli, možda i previše očekivali. Bilo je teško i bolno, nismo očekivali da ćemo se tako provesti i da ćemo tako teško biti poraženi, ali nadam se da smo izvukli neke pouke i da ćemo odsad trezvenije ulaziti u utakmice. Svjesni smo i znamo od početka gdje nam je mjesto, trebamo se fokusirati na borbu za opstanak i tražiti bodove kod ekipa našega ranga. Naravno, sa svima treba odigrati pošteno i “muški”, a ako se ukaže negdje prilika, ugrabiti i bodove od jačih ekipa – kaže Šućurović