Podrška zajednici

Košarkaš Boston Celticsa i dopredsjednik Nacionalnog udruženja košarkaša podržao prosjvede u Atlanti

Hina

Jaylen Brown i Russell Westbrook /Foto REUTERS

Jaylen Brown i Russell Westbrook /Foto REUTERS

Pridružili su mu se i igrač Indiana Pacersa Malcolm Brogdon, koji je također, dopredsjednik udruženja košarkaša, te Justin Anderson, član podružnice Brooklyn Netsa. Brogdon i Anderson zajedno su igrali u koledžu u VirginijiATLANTA  Igrač Boston Celticsa i dopredsjednik Nacionalnog udruženja košarkaških igrača Jaylen Brown (23) vozio je 15 sati iz Bostona kako bi pomogao u mirnom prosvjedu u Atlanti.


“Vozio sam 15 sati kako bi stigao do Georgije, do svoje zajednice”, rekao je Brown, koji je rodom iz Mariette.


“Ovo je miran prosvjed. To što sam slavna osoba, NBA igrač uopće me ne isključuje iz razgovora. Prije svega sam crnac i član ove zajednice … Mi podižem svijest o nekim nepravdama koje smo vidjeli. Nije u redu,” kazao je.
“Kao mlada osoba morate slušati našu perspektivu. Naši se glasovi moraju čuti. Imam 23 godine. Ne znam sve odgovore. Ali bez ikakve sumnje osjećam kako se osjećaju svi drugi.”


Floyd (46) je umro u ponedjeljak u Minneapolisu nakon što mu je policajac Derek Chauvin koljenom pritisnuo vrat


Brown je na društvenim mrežama objavio svoju fotografiju kako drži znak s natpisom “Ne mogu disati”, referencu na smrt Georgea Floyda ranije ovog tjedna.


Pridružili su mu se i igrač Indiana Pacersa Malcolm Brogdon, koji je također, dopredsjednik udruženja košarkaša, te Justin Anderson, član podružnice Brooklyn Netsa. Brogdon i Anderson zajedno su igrali u koledžu u Virginiji.


Floyd (46) je umro u ponedjeljak u Minneapolisu nakon što mu je policajac Derek Chauvin koljenom pritisnuo vrat nakon čega je Floyd ubrzo preminuo.


Ogorčenje zbog incidenta dovelo je do niza protesta, od kojih su neki bili nasilni, u većim američkim gradovima u protekle četiri noći.