Za djecu od 3 do 9 godina

KK Zamet provodi prvi košarkaški vrtić u Rijeci: ‘Želimo da košarka bude prije svega radost’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook KK Zamet

Foto Facebook KK Zamet

Zainteresirani roditelji djecu u dobi od 3 do 9 godine u košarkaški vrtić mogu prijaviti telefonskim kontaktom s trenerom Vladimirom Matoševićem na 091 5326 941



RIJEKA Košarkaški klub Zamet prvi u Primorsko-goranskoj županiji provodi košarkaški vrtić radi djece i njihovog pravilnog razvoja. 


Osnovni cilj je da se djeci predškolske dobi i mlađe školske dobi usadi ljubav prema sportu i na taj način utječe na razvoj temeljnih psihomotoričkih sposobnosti.


Projekt se zasniva na igri, upoznavanju osnova raznih sportova s naglaskom na košarku,individualnom pristupu svakom djetetu, a nakon završenog programa djeca dobijaju iskustva i na taj način se mogu bez problema uključiti u treniranje sporta koji im najviše odgovara, piše Basketball.hr.




Program rada je baziran na vježbama bazičnih sportova (atletika, gimnastika… ), te na vježbama loptačkih sportova (košarka,nogomet,rukomet,odbojka…). Posebna pozornost se obraća na razvoj osnovnih djetetovih sposobnosti,socijalizaciju,učenju ponašanja u sportu.


– Trener je profesionalni odgajatelj i košarkaški trener, a kako bi našoj djeci omogućili prave uvjete, uspješno smo pokrenuli projekt obnavljanja vanjskog igrališta.


Na jedan novi, inovativan način želimo da košarka na Zametu bude prije svega radost i da svi naši igrači prije svega postanu ljudi, a da im na tom putu naš klub bude odskočna daska prema životnom uspjehu koje će se rado sjećati, poručili su iz KK Zamet.


Zainteresirani roditelji djecu u dobi od 3 do 9 godine u košarkaški vrtić mogu prijaviti telefonskim kontaktom s trenerom Vladimirom Matoševićem na 091 5326 941.