Doigravanje košarkaša

Kapetan košarkaša AO Škrljeva uoči početka doigravanja: “Pokazali smo da se možemo nositi s Cibonom”

Luka Medak

ZBOGOM KOŠARCI - Antonio Boban/Foto Arhiva NL

ZBOGOM KOŠARCI - Antonio Boban/Foto Arhiva NL

Trebamo ući jako u utakmicu kao što smo ušli protiv Splita, da osjete našu čvrstinu, snagu i želju - rekao je Antonio Boban



 RIJEKA  Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas u 18 sati igraju svoju prvu utakmicu doigravanja, a spletom okolnosti protivnik im je Cibona, koja će ih ugostiti u Draženovu domu. Škrljevčani su svojeg protivnika saznali tek u petak navečer jer su čekali rasplet utakmice Sonik Puntamike i Šibenke, a pobjedom Sonika pali su na šesto mjesto i u prvom krugu dobili trećeplasiranu Cibonu. Od trenutka kada su saznali protivnika do utakmice s nijm neće proći ni 48 sati, tako da je momčad Damira Rajkovića imala jako malo vremena za pripremu.


– Cibona je definitivno najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti. Naravno da bismo bili zadovoljniji Goricom, ne samo zato što smo ih već pobijedili ove sezone, nego sam i dojma da su od ove prve četiti ekipe trenutačno u najlošijoj formi. No, što je – tu je. Igrali smo s Cibonom već dosta puta i mislim da smo pokazali da se možemo nositi i s njima. Istina da smo sve tri utakmice u sezoni izgubili s velikom razlikom, ali konačni rezultat ne pokazuje pravo stanje jer smo tijekom dvije utakmice dosta dugo bili u egalu – komentira kapetan AO Škrljeva Antonio Boban, koji je svjestan da su u ovoj seriji Zagrepčani apsolutni favoriti.


– Oni su ABA ligaši i znamo da su kvalitetnija momčad, koja će nas kazniti svaki put kada budu imali otvoreni šut. Zato trebamo ući jako u utakmicu kao što smo ušli protiv Splita, da osjete našu čvrstinu, snagu i želju. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani svih 40 minuta, svesti broj izgubljenih lopti na minimum i potruditi se držati utakmicu što duže u egalu i onda u završnici tražiti svoju priliku – objašnjava Boban.




Zanimljivo, Škrljevčani su već igrali protiv Cibone u doigravanju prije tri godine, kada su također kao puno slabija momčad uspjeli »ukrasti« vrijednu pobjedu na domaćem terenu, iako su naposljetku izgubili seriju 2:1. Iz te momčadi u dresu Škrljeva ostali su jedino Josip Barnjak te upravo Antonio Boban, koji se dobro sjeća recepta kojim bi ponovo mogli iznenaditi Vukove.


– U toj utakmici je presudna bila naša kvalitetna obrana. Sveli smo broj koševa na minimum, ograničili smo ih na nešto više od 60 poena i upravo smo u obrani uzeli pobjedu blokadom Perkovića na Bilinovcu nekoliko sekundi prije kraja. Dakle, cilj će biti to ponoviti, opet igrati agresivnu obranu i ne dopustiti im da se »razmašu« i rastrče – zaključuje kapetan Škrljeva.


Nakon ovog gostovanja u Zagrebu, Škrljevčani u srijedu dočekuju Cibonu u Mavrincima, a pobjednik serije će biti prva momčad koja ostvari dvije pobjede.