NBA liga

Jayson Tatum s 41 poenom potopio Hornetse, Giannis ugradio 30 poena u pobjedu Bucksa nad Pacersima

Hina

Jayson Tatum polaže loptu u koš preko Masona Plumleea/Foto REUTERS

Jayson Tatum polaže loptu u koš preko Masona Plumleea/Foto REUTERS

Bullsi su ostvarili četvrtu pobjedu zaredom



LOS ANGELES Boston Celtics su na gostovanju nakon produžetaka sa 140-129 pobijedili Charlotte Hornets, a  najzaslužniji za to bio je Jayson Tatum koji je utakmicu završio sa 41 poenom. Jaylen Brown ga je pratio sa 30 ubačaja. Tatum je upisao i osam asistencija, a Brown devet skokova.


Nakon što je Dennis Schroder tricom izjednačio na 129-129 nešto više od dvije i pol minute prije kraja, Brown je također zabio tricu  i dodao zakucavanje 1:21 minuta do  kraja. Schroder je poslije dodao dva slobodna bacanja, a Tatum dva koša za kraj. Schroder je ubacio 23 koša, uz osam asistencija i šest skokova za Boston. Miles Bridges i LaMelo Ball su predvodili Hornetse sa po 25 poena svaki.


Miami Heatsi su sa 107-90 bili bolji od Orlando Magica, a Jimmy Butler je zabio 24 od svojih ukupno 36 poena u prvom poluvremenu.




Milwaukee Bucks su, na krilima Giannisa Antetokounmpoa, sa 119-109 nadigrali Indiana Pacerse u Indianapolisu. Najkorisniji grač NBA prošle sezone je za pobjedu svoje momčadi zabio 30 koševa uz deset skokova i devet asistencija. Khris Middleton je dodao 27 koševa.


Brooklyn Nets su na svom terenu sa 104-90 svladali Washington Wizardse, a Chicago Bullsi na gostovanju sa 111-108 Toronto Raptorse za svoju četvrtu pobjedu u nizu..