NBA liga

Jayson Tatum odlučio “vječiti derbi” u Bostonu, Lakersima nije pomogao ni povratak LeBrona

Portal Novi list

Jayson Tatum i LeBron James/Foto REUTERS

Jayson Tatum i LeBron James/Foto REUTERS

Netsi su slavili protiv Orlanda i bez - Kevina Duranta. James Harden imao je perfektnu šutersku večer, ali samo s linije slobodnih bacanja

BOSTON LeBron se vratio na parkete, zabio je 23 poena za 32 minute proveden na parketu. No, Lakersi su opet – izgubili. Jayson Tatum zabio je 37 poena (i 11 skokova) u visokoj pobjedi svojih Celticsa. Anthony Davis je bio najefikasniji s 31 poenom kod Lakersa.




– Osjećam se dobro. Nije me bilo dva i pol tjedna, osjećao sam se stoga kao “rookie” – uzbuđeno zbog povratka na parketu – rekao je LeBron koji je propustio osam utakmica u kojima je njegova momčad upisala pet poraza. Ni njegov povratak nije ništa promjenio. Barem ne u Bostonu, gdje su se sastale dvije momčade koje u svojim trofejnim vitrinama imaju zajedno gotovo polovicu svih NBA naslova.


– Definitivno moramo igrati bolje, ali pred nama je još dovoljno vremena i utakmica za pomake – dodala je glavna zvijezda Lakersa.


Netsi su slavili protiv Orlanda i bez – Kevina Duranta. James Harden imao je perfektnu šutersku večer, ali samo s linije slobodnih bacanja. Promašio je samo jednu od 20 lopti! No, iz igre nije imao tako mirnu ruku, pogodio je tek tri od 13 pokušaja za tri poena. Ubacio je ukupno 36 poena uz 10 skokova i osam asistencija.


Giannis Antetokounmpo je s 21 poenom, 19 skokova i sedam asistencija pomogao Bucksima da slome dobar otpor Ohlahome.


Zach LaVine i DeMar DeRozan odveli su Bullse do prve pobjede u Denveru nakon 2006. godine. LaVine je ubacio 36 poena, DeRozan priodao 26 poena. Nuggetsi su igrali bez Nikole Jokića. Aaron Gordon je postigao 28 poena..


Dallas je bez Luke Dončića (ovo je druga utakmica koju je propustio zbog ozljede) “stradao” u Phoenixu. Mikal Bridges i Devin Booker (19 poena svaki), te Chris Paul (18 poena i 14 asistencija) produžili su pobjednički niz Sunsa. Ovo im je bila 11. uzastopna pobjeda, što predstavlja najduži klupskih niz uspjeha od sezone 2006./07.




REZULTATI


Denver – Chicago 108:114


Phoenix – Dallas 112:104


Sacramento – Toronto 89:108


Brooklyon – Orlando 115:113


Milwaukee – Oklahoma 96:89


New Orleans – LA Clippers 94:81


Charlotte – Indian 121:118


Detroit – Golden State 102:105


Boston – LA Lakers 130:108