Siniša Štemberger

Iskusni branič Kvarnera 2010 uoči važnog ogleda s Boscom: “Svaka pobjeda je vrlo važna”

Katarina Blažević

Siniša Štemberger/Foto Arhiva NL

Siniša Štemberger/Foto Arhiva NL

Sada smo u situaciji kada nam je svaka pobjeda potrebna i vrlo važna. Pogotovo nam je važan susret s Boscom u čijoj ekipi ima iskusnih igrača - kaže lider riječkih košarkaša



RIJEKA  Košarkaše Kvarnera 2010 čekaju zahtjevne posljednje dvije utakmice u ovoj kalendarskoj godini, danas na Trsatu (17 sati) dočekuju Bosco, a zatim 23. prosinca gostuju kod Dinama u zaostalom susretu. U prvih osam odigranih kola riječka je momčad bodove gubila ondje gdje nije trebala te je ostvarila tek dvije pobjede. Rezultati koji zasad ne govore dobro kada je u pitanju ostanak u Prvoj ligi.


– Sada smo u situaciji kada nam je svaka pobjeda potrebna i vrlo važna. Pogotovo nam je važan susret s Boscom u čijoj ekipi ima iskusnih igrača koji su igrali Premijer ligu, a neki čak i ABA ligu. To će biti zahtjevna utakmica za nas, ali najvažnije je da mi budemo kompletni i u dobrom stanju te smatram da onda možemo igrati s objema ekipama. Dinamo, s druge strane, dosad je izgubio tek od Cedevite junior, koja dosta odskače od ostatka lige. Ipak, čini mi se kao da su ulovili dobar zalet možda na račun rasporeda ili toga što su se ranije kompletirali. Mislim da se s njima može igrati bez obzira na njihove dosadašnje odlične rezultate – smatra kapetan Kvarnera 2010 Siniša Štemberger, koji u posljednjoj utakmici protiv Kaštele nije mogao pomoći svojoj momčadi zbog problema s preponom, ali sada se vraća na teren.


Dodatan rad


– U tri smo utakmice bili jako blizu pobjede, protiv Pule, Samobora i sada Kaštele, uvijek smo tu negdje, ali ne koristimo prilike koje dobijemo. Dvije pobjede koje smo ostvarili bile su relativno lagane, a ona prva dva kola bih najradije izbrisao jer nismo bili ni kompletni. Trebamo sada krenuti i kada se ukaže prilika, posebice na gostovanju, iskoristiti je. Prvo moramo pobijediti Bosco pa ćemo onda razmišljati o Dinamu.




Tončinić i Štemberger i u četvrtom te petom desetljeću života dominiraju na terenu, dok se od mlađih igrača, koji bi trebali činiti budućnost kluba, pravi rezultati još očekuju.


– Općenito je to problem na razini hrvatske košarke, a ne samo Kvarnera, ali naravno da bih i ja volio da mlađi igrači ne trebaju toliko moju pomoć. U drugu ruku, nismo nas dvojica baš obični veterani, već veterani u dobrom i fit stanju tako da i nisam iznenađen ovom sadašnjom situacijom. Sigurno da bi mladi trebali više raditi na sebi. Neko znanje, iskustvo, pa možda čak i tehniku i šut, ne možeš imati odmah s 18 ili 19 godina, ali u energiji i fizičkoj pripremi mlađi bi trebali dominirati. A oni to, nažalost, nemaju. To nam samo govori da je premali opseg i intenzitet rada, ako, naravno, govorimo o nekoj vrhunskoj košarci. Ali mislim da to ponajprije ovisi o samome igraču jer te nijedan trener ne može natjerati da nakon treninga ostaneš dodatno i radiš na sebi, a to je u košarci jako bitno.


Dobar pristup


Bez obzira na neke neiskorištene prilike, kapetan Kvarnera 2010 vjeruje u ostanak u prvoligaškom društvu.


– Vjerujem da ćemo ostati u Prvoj ligi, ali bih isto tako volio da neki mlađi igrači još bolje iskoriste priliku. Neki su to donekle iskoristili, kao što je Krulčić, koji svaki put odrađuje dobar posao kada uđe na teren, ima dobar pristup što se tiče rada, ali sve bi to moglo biti još puno bolje. Smojver i sada dobiva veću minutažu, jednako kao i prošle sezone, a Volareviću bi se prilika tek trebala dati – zaključuje Siniša Štemberger.