Slavlje Slovenije

Hrvatski reprezentativci nakon poraza na Zametu: “Nije znak za uzbunu, ali morat ćemo puno bolje od ovoga”

Zlatko Horvat

Roko Ukić/Foto M. GRACIN

Roko Ukić/Foto M. GRACIN

Ovo je prva pripremna utakmica, do prije dva dana bilo nas je sedam na treningu. Bilo je ozljeda, došla su dva nova igrača i trebaju se uklopiti. I svi su dobili priliku protiv Slovenije. Ne treba to gledati jako negativno - govori Željko Šakić



RIJEKA Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je od Slovenije 80:94 u prvoj pripremnoj utakmici što se održala u Centru Zamet.


Željko Šakić naglasio je kako na ovaj poraz ne treba gledati negativno.


– Ovo je prva pripremna utakmica, do prije dva dana bilo nas je sedam na treningu. Bilo je ozljeda, došla su dva nova igrača i trebaju se uklopiti. I svi su dobili priliku protiv Slovenije. Ne treba to gledati jako negativno, promašili smo sedam, osam slobodnih bacanja, promašili pet, šest zicera i to je to. Još je njih krenuo šut i na kraju su nam zabili 90 poena. Znam, puno je, ali ne treba gledati ništa negativno. Dobro smo krenuli, ali pri kraju prvoga dijela napravili su nam 10:0 i teško je to bilo stizati. Nadam se da će u uzvratu biti bolje – rekao je Šakić.




Roko Ukić ubacio je osam poena u susretu.


– Do 19. minute igrali smo dosta dobro, ali tada su Slovenci napravili seriju 11:0 i bolje ušli u drugo poluvrijeme. Mislim da imaju više igrača koji su u natjecateljskom ritmu nego mi. Mi smo malo ispali, vidi se da dugo nismo igrali pet na pet. Nije znak za uzbunu, ali moramo puno bolje od ovoga, inače neće biti dobro – upozorio je Ukić.