Na čelu s Riječaninom

Hrvatski košarkaši u kolicima osvojili međunarodni turnir uoči Europskog prvenstva u Sarajevu

Portal Novilist.hr

Košarkaši s izbornikom Sinišom Kuharićem

Košarkaši s izbornikom Sinišom Kuharićem

Tunir u Brodu hrvatskoj je reprezentaciji poslužio kao priprema za nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu, koji će se održati od 12. do 24. lipnja ove godine.



RIJEKA Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima, na čelu s izbornikom Riječaninom Sinišom Kuharićem, osvojila je 22. izdanje međunarodnog turnira Bljesak 2022., što se održao u Slavonskom Brodu. Hrvatska je vrsta u finalu turnira pobijedila Brod I 62:30 (13:10, 21:8, 16:8, 12:4), dok je do trećeg mjesta došla ekipa Una-Sana iz Bihaća slavljem nad Brodom II 76:54.


Na putu do finala momčad Kuharića je pobijedila Unu-Sanu 71:57 i Zmaj iz Gradačca 72:53, a u obje utakmice najbolji hrvatski pojedinac na parketu bio je Ademir Demirović, koji je i proglašen najkorisnijim igračem turnira. Tunir u Brodu hrvatskoj je reprezentaciji poslužio kao priprema za nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu, koji će se održati od 12. do 24. lipnja ove godine.


– Prvo mjesto je manje bitno, bitno je da smo imali dvije jake utakmice, odnosno da su u finalu malo više prostora dobili igrači koji su prvoga dana malo manje igrali. Dobili smo uvid u, prije svega, naše greške, ponajviše obrambene. Sve što je bilo očekivano od ovog turnira uspjeli smo realizirati. Mislim da su pripreme za Europsko prvenstvo u Sarajevu započele uspješno, momčad je karakterna, dobra je kemija, na nama je samo da to zadržimo i pojačamo kroz pripreme – rekao je Siniša Kuharić, izbornik reprezentacije.