Kvalifikacije košarkaša

Hrvatski košarkaši se nakon posrtaja u Brestu okrenuli Cipru u Rijeci: “To trebamo pobijediti…”

Portal Novi list

Josip Sesar/Foto FIBA

Josip Sesar/Foto FIBA

Ima još utakmica, ovo je tek prvi gem i imamo do kraja seta još gemova za odigrati - poručio je izbornik Sesar



RIJEKA Josip Sesar, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ovako je doživio startni poraz svoje momčadi u kvalifikacija za EuroBasket 2025. godine.


– Bila je ovo jedna teška i fizički zahtjevna utakmica. Znali smo da će biti agresivni jer su to većinom euroligaški igrači. Pripremali jesmo neke stvari međutim potjerali su nas na 10 metara od koša i nismo dobili dubinu tijekom cijelog susreta. Imali smo neke svoje momente koje nismo iskoristili tako da nismo pogodili. Na primjer, u drugoj četvrtini kad su otišli na 10 razlike imali smo 3 ili 4 otvorena šuta za 3 poena koja nismo pogodili te na kraju opet tri posjeda, mislim da je bilo pri rezultatu 66:59. Imali smo 4 napada koja nismo iskoristili na pravi način, međutim tu treba odati priznanje i zasluge igračima Francuske koji su nas natjerali na ishitrene i teške šuteve. Nikad ne mogu biti zadovoljan porazom, ali mi je bitno da se nismo predavali cijelu utakmicu. Cijelo vrijeme smo pokušavali nešto, na kraju smo spustili, napravili taj small ball. Malo sam razočaran možda prevelikom razlikom od 12 poena. Na kraju smo dva-tri napada malo ishitreno završili i otišli su na tih 12 razlike. Što je tu je, okrećemo se utakmici protiv Cipra i gledamo dalje. Ima još utakmica, ovo je tek prvi gem i imamo do kraja seta još gemova za odigrati – poručio je izbornik.


Roko Badžim nije zvučao toliko nezadovoljno koliko to pokazuje konačan rezultat.




– Zaslužena pobjeda Francuske. Mislim da nismo loše igrali, ali nismo dobro odgovorili na njihovu agresivnost. Tu smo izgubili neke lopte pa su došli do laganih poena i poslije smo im cijelu utakmicu pokušavali ponovno doći blizu, ali nije bilo ni sreće, a ni preciznosti. Fizički su moćni igrači, ne znaš koji u boljem klubu igra. Ali dobro, idemo dalje. U ponedjeljak mamo novu utakmicu i sad se okrećemo prema Cipru i to trebamo pobijediti – kazao je Badžim.