FIBA objavila

Hrvatski košarkaši kvalifikacije za OI otvara 24. lipnja protiv Brazila

Hina

ZAGREB Hrvatska će prvu utakmicu na kvalifikacijskom košarkaškom turniru za plasman na OI otvoriti protiv reprezentacije Brazila 24. lipnja u 20,00 sati, a drugu će utakmicu igrati dan poslije u isto vrijeme protiv Tunisa, objavila je FIBA na svojim službenim stranicama.FIBA je u četvrtak objavila raspored i točno vrijeme igranja utakmica na kvalifikacijskim turnirima za olimpijske igre koji se igraju u Hrvatskoj, Kanadi, Litvi i Srbiji od 23. do 28. lipnja.

Hrvatska će tako prvu utakmicu u skupini B igrati 24. lipnja u 20,00 sati protiv Brazila, a drugu 25. lipnja protiv Tunisa također u 20,00 sati. U skupini A u Splitu igraju Njemačka, Rusija i Meksiko.  Ako Hrvatska prođe u polufinale, onda će i za vikend 27. lipnja igrati protiv suparnika iz A skupine.


Kvalifikacije se igraju na četiri različita turnira, svaki ima po šest sudionika, a samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre. Ranije su nastup na OI osigurale Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, Španjolska, SAD i Japan kao domaćin.


Uz Split drugi gradovi domaćini kvalifikacijskog turnira su Beograd, Kaunas i Victoria. Na turnirima će se ukupno natjecati 24 nacije, a samo pobjednici turnira odlaze na Olimpijske igre.