B i C divizija

Hrvatska reprezentacija košarke u kolicima slavila protiv Slovenije, sutra borba za peto mjesto EP-a

Portal Novilist.hr

Dino Sinovčić/Foto HSKUK

Dino Sinovčić/Foto HSKUK

Igrači izbonika Siniše Kuharića sutra će od 13.45 sati za peto mjesto igrati protiv Belgije, koja je danas pobijedila Grčku 66:47.



RIJEKA Utakmica razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta: Hrvatska – Slovenija 53:45 (14:9, 9:18, 17:12, 13:6). Dvorana hotela Hills. Gledatelja: 40. Suci: Orfanos, Ozden, Dojčinović.


HRVATSKA: Sinovčić 15 (3-7), Pandžić, Žagar 2, Pešić 12, Bistrović 5 (1-2), Demirović 13 (3-7), Štimac, Perinović, Nišandžić, Lisska, Adrić, Bastalić 6 (0-2).


SLOVENIJA: Kuduzović 18 (6-6), Slapničar 21 (5-6), Gračner, Musić 2 (0-2), Lokar 2, Radič, Kamenik, Povše, Bojanec 2, Škorjanc (0-2).




Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobijedila je Sloveniju 53:45 u razigravanju za poredak od 5. do 8. na Europskom prvenstvu B i C divizije, domaćin kojega je Sarajevo. Igrači izbonika Siniše Kuharića sutra će od 13.45 sati za peto mjesto igrati protiv Belgije, koja je danas pobijedila Grčku 66:47.


Utakmica protiv Slovenije nije počela najbolje za hrvatske košarkaše, neposredno uoči početka susreta momčad je ostala bez kapetana Ante Štimca, prvog razigravača i ponajboljeg igrača. Njegov izostanak natjerao je izbornika na promjene u taktici i pristupu utakmici, igračima je trebalo ponešto vremena da se prilagode, ali kada su stvari sjele na svoje mjesto pobjednik niti u jednom trenutku nije bio upitan.


Hrvatska se početkom zadnje četvrtine odvojila na deset poena prednosti i susret mirno privela kraju.


– Znali smo da će biti teška utakmica, obje reprezentacije se jako dobro poznaju. Slovenija je vrlo dobro uigrana momčad, brzi su, agresivni, a mi smo bili u rotaciji bez našeg kapetana Ante Štimca i znali smo da će nam biti jako teško u organizaciji igre. No, u drugom dijelu su mlađi dečki malo više odgovornosti preuzeli na sebe i čim smo se postavili na taj način i počeli realizirati viškove u kontranapadu utakmicu smo preokrenuli u svoju korist i mirno priveli kraju – rekao je izbornik Hrvatske Siniša Kuharić.