Gotov turnir

Hrvatska reprezentacija košarke u kolicima osvojila peto mjesto na EP-u B i C divizije

Portal Novilist.hr

Foto HSKUK

Foto HSKUK

Hrvatska je vrsta odigrala koncentrirano i motivirano, iako je imala određenih problema s bolestima, ali i umorom. Zbog zdravstvenih problema izbornik Siniša Kuharić nije mogao biti na klupi tijekom posljednje dvije utakmice.



RIJEKA Utakmica za peto mjesto EP-a B i C divizije: Hrvatska – Belgija 64:54 (10:4, 20:16, 19:18, 15:16). Dvorana hotela Hills. Gledatelja: 100. Suci: Karović, Duraković, Dedić.


HRVATSKA: Sinovčić 10 (4-10), Pandžić, Žagar 4, Pešić 7 (1-2), Bistrović, Demirović 19 (5-8), Štimac 18 (2-7), Perinović, NIšandžić, Lisska 2, Adrić, Bastalić 4.


BELGIJA: Etaqukil, Minten, Hulsmans 10 (0-1), Vanden Eynde 2 (0-1), Bukkers 4, Binh Pho, Offermann 17 (1-2), Hindrickx 2, Edja-Wato 18 (4-7), Bernal 1 (1-2).




Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobijedila je Belgiju u posljednjoj utakmici na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu te tako osvojila peto mjesto.


Hrvatska je vrsta odigrala koncentrirano i motivirano, iako je imala određenih problema s bolestima, ali i umorom. Zbog zdravstvenih problema izbornik Siniša Kuharić nije mogao biti na klupi tijekom posljednje dvije utakmice.


– S obzirom na sve okolnosti koje su nam se izdešavale tijekom ovog prvenstva, na kraju ipak možemo reći da smo zadovoljni petim mjestom. Naravno, težili smo medalji i ulasku u A diviziju europske košarke u kolicima, ali imali smo tijekom turnira previše zdravstvenih problema. Dali smo maksimum svih svojih mogućnosti, čestitam svim igračima, Stožeru, zahvaljujem i svim medijima koji su nas pratili, puno nam je značila ta podrška. Da te podrške nije bilo, sigurno ne bi bilo niti ovog uspjeha – rekao je Igor Ograjšek, pomoćni trener reprezentacije, koji je utakmicu vodio umjesto Kuharića.


Jedna od pritajenih želja bio je plasman u A diviziju, a koliko bi to bila realna slika najbolje je pokazalo baš ovo prvenstvo u Sarajevu.


– Naš je cilj ostvaren dok smo bili u skupini, željeli smo ostati u B diviziji i u tome smo uspjeli. Protiv Belgije smo odigrali utakmicu na razini, željeli smo pokazati da nam je mjesto u TOP 5 B divizije, a najvažnije je da jedni drugima nakon ovog turnira možemo pogledati u oči. Pokušat ćemo se pripremiti još bolje za prvenstvo koje slijedi za dvije godine, ali i tada će nam biti cilj ostati u B diviziji, A divizija je jedan veći nivo košarke u kolicima. Kada budemo imali veći broj klubova i veći broj igrača moći ćemo se nečemu nadati. Turska je najbolje mjerilo, njihovu reprezentaciju čine profesionalni igrači, koji žive od košarke u kolicima. Dakle, prezadovoljan sam ostvarenim – rekao je Ivica Vujica, predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima.