Sjajne vijesti

Hrvatska košarkaška reprezentacija kompletirala redove u Opatiji, stigli su Bojan Bogdanović i Ivica Zubac

Katarina Blažević

Bojan Bogdanović/Foto PIXSELL

Bojan Bogdanović/Foto PIXSELL

Njih su dvojica do jučer radila po individualnim programima zbog NBA pravila koja im nisu dopuštala dolazak u reprezentaciju do 27. lipnja, odnosno samo tri dana prije prve utakmice i gostovanja kod Slovenije u rasprodanoj Areni Stožice



 


RIJEKA Hrvatska košarkaška vrsta od jučer je napokon kompletna na pripremama u Opatiji, nakon što su se se treninzima priključili NBA igrači Bojan Bogdanović i Ivica Zubac. Njih su dvojica do jučer radila po individualnim programima zbog NBA pravila koja im nisu dopuštala dolazak u reprezentaciju do 27. lipnja, odnosno samo tri dana prije prve utakmice i gostovanja kod Slovenije u rasprodanoj Areni Stožice. Samo tri dana kasnije slijedi susret u Centru Zamet, u kojem će Hrvatska dočekati Finsku.


Izbornik Damir Mulaomerović stoga neće imati puno vremena za uigravanje momčadi zajedno s najvažnijim karikama, za razliku od Slovenije, koja je s kompletnom ekipom odigrala utakmicu u Trstu protiv reprezentacije Italije (90:71). Uz povratnika Gorana Dragića, koji je posljednji put za reprezentaciju igrao još 2017. godine, tu je bio i Luka Dončić, koji se pridružio slovenskoj vrsti nekoliko dana prije 27. lipnja, s tim da će propustiti nekoliko dana priprema u kolovozu za Eurobasket.




Mulaomerovićeva je ekipa prije Slovenije u Rijeci odigrala pripremnu utakmicu s Poljskom, u kojoj je Hrvatska i bez NBA igrača pobijedila 92:74, ali i ostala bez važnog krilnog igrača, Ivana Ramljaka, koji je ozlijedio zadnju ložu.


Hrvatska se nalazi u skupini C kvalifikacija za SP na posljednjem mjestu s pet bodova, Slovenija i Švedska imaju tek bod više, dok je na vrhu Finska sa sedam bodova. Hrvatski reprezentativci, stoga, u zadnje dvije utakmice ovoga kruga kvalifikacija imaju imperativ pobjede jer bi već s jednim porazom zaglibili na dnu ljestvice i ovisili o drugim rezultatima.