Kvalifikacije za SP

Hrvatska košarka više nije sama na dnu! Srbija se porazom od Belgije u Nišu udaljila od plasmana na SP

Portal Novi list

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Brojni srpski mediji su burno reagirali nakon ovog poraza. Neki su otišli tako daleko pa se usporedili s Hrvatskom koja je doživjela blamažu protiv Finske



NIŠ Srpska košarkaška reprezentacija poražena je od Belgije (74:73) u nastavljenoj kvalifikacijskom utakmici za SP prekinutoj u nedjelju zbog nestanka struje. Srbija je ovim porazom završila na trećem mjestu u skupini i drugi krug prenosi svega jednu pobjedu, te će biti u prilično zahtjevnoj situaciji ua plasman na SP.


Brojni srpski mediji su burno reagirali nakon ovog poraza. Neki su otišli tako daleko pa se usporedili s Hrvatskom koja je doživjela blamažu protiv Finske.


“Belgija ugasila svjetlo u Nišu!”, “Šok i nova blamaža Srbije”, “Katastrofa u Nišu!”… samo su neki od naslova u srpskim medijima.




Jasno, na meti kritika našao se i izbornik Svetislav Pešić.


– Nikada nije dobro kad se izgubi, nitko to ne voli, pogotovo ne mi u Srbiji. Mislimo da smo još uvijek najbolji na svijetu, a definitivno nismo. Moramo biti svjesni naših mogućnosti i da svi igrači i treneri koji su ovdje, a i oni koji nisu, trebaju znati da igramo protiv momčadi koje imaju iskustvo. Oni nemaju igrača iz NBA i Eurolige, ali imaju igrače koji igraju u Francuskoj i Španjolskoj, to su sve dobri igrači stavljeni u jedan sistem. Oni dugo igraju ovakav način natjecanja, a mi kvalifikacije uzimamo kao nešto što moramo igrati, za razliku od njih, kojima je to najvažniji dio natjecanja. To su dva različita pristupa. Nikad nije dobro kad se izgubi, ali ovaj poraz je jedan znak da se moramo zbiti i ako želimo imati reprezentaciju koja postiže očekivane rezultate, uspjeha neće biti na ovaj način. Možda to neko može bolje, ali ja ne mogu – rekao je Pešić.