NBA liga

Miami Heatsima dvoboj NBA finalista u Los Angelesu, Terry Rozier sa sirenom potopio Warriorse

Portal Novi list

Jimmy Butler (Miami) puca kraj LeBron Jamesa i Marca Gasola (LA Lakers)/Foto REUTERS

Jimmy Butler (Miami) puca kraj LeBron Jamesa i Marca Gasola (LA Lakers)/Foto REUTERS

LeBron James je ubacio tek 19 poena, ali uz samo 30 posto šuta iz igre



LOS ANGELES Kendrick Nunn (27) i Jimmy Butler (24 poena i osam skokova) odveli su Miami do gostujuće pobjede (96:94) u Los Angelesu. Heatsi su slavili u reprizi prošlosezonskog NBA finala. Dvojcu Nunn-Butler pridružio se Bam Adebayo sa 16 poena i 10 skokova, te Duncan Robinson sa 11 poena i 10 skokova. U redovima Lakersa najefikasniji je bio Kyle Kuzma sa 23 poena, četiri manje pogodio je LeBron James, ali uz tek 30 posto ubačaja iz igre. Pored duže odsutnog Anthonya Davisa (Ahilova tetiva) za aktualne NBA prvake nije igrao ni Dennis Schroder, koji je preskočio i drugu utakmicu zbog poštivanja tkz. “covid protokola”.


Hornetsi su stigli do pobjede u uzbudljivoj završnici utakmice protiv Golden Statea. Warriorsi su vodili 100:98 15 sekundi prije kraja. Međutim, Green je napravio tehničku, a Terry Rozier prvo pogodio dva slobodna bacanja pa sa sirenom pridodao još dva poena preko ruke za pobjedu svoje ekipe i učinak od 36 poena. Stephen Curry je izašao na zagrijavanje, ali nije nastupio. Iz kluba su poručili da se “nije osjećao dobro”.





Bradley Beal “iskrcao” je 37 poena (sedam skokova) u mrežicu domaćeg Portlanda za nastavak pobjedničkog niza Wizardsa. Russell Westbrook pridodao je svoj osmi “triple-double” sezone (27 poena, 13 asista i 11 skokova), a  Damian Lillard zabio je 29 od svojih 25 poena (ukupno 12 asista) u drugom poluvremenu.


Chicago je stigao do treće pobjede u posljednje četiri utakmice, a Zach LaVine je ponovo zablistao s 38 poena. Ovo je sedmi put u posljednjih osam utakmica da zabio više od 30 poena. Iz igre je pogodio čak 15 od 20 pokušaja! Sacramento je doživio šesti uzastopni poraz. U redovima Kingsa istaknuo se Marvin Bagley III (26 poena i 11 skokova).


REZULTATI


LA Lakers – Miami 94:96


Golden State Warriors – Charlotte Hornets 100:102


Phoenix Suns – Memphis Grizzlies 128:97


Chicago Bulls – Sacramento Kings 122:114


Portland Trail Blazers – Washington Wizards 111:118