NBA liga

Heatsi stigli do treće pobjede nad Celticsima i meč lopte pred svojim navijačima za plasman u veliki finale

Portal Novi list

Gabe Vincent i Jaylen Brown/Foto REUTERS

Gabe Vincent i Jaylen Brown/Foto REUTERS

Prvo ime Miamija bio je Gabe Vincent s 29 poena



RIJEKA  Košarkaši Miami Heatsa ostvarili su i treću pobjedu (128:102) u finalnom ogledu Istočne konferencije s Celticsima i sada im treba još samo jedna pobjeda da bi se plasirali u veliki finale. Za razliku od prijašnja dva gola Jimmy Butler nije trebao odigrati veliku partiju. Zabio je “tek” 16 poena uz šest asistencija i osam skokova. Prvo ime Miamija bio je Gabe Vincent s 29 poena (6-9 za tri poena). Celticsi su imali problema sa šutom. Jayson Tatum postigao je samo 14 poena uz 1-7 za tri poena, Jaylen Brown dva poena manje.


– Dečki jednostavno nisu bili spremni za ovakvku utakmicu. Što god da napravim moram to učiniti da bi u četvrtoj utakmici bili spremni za veliku utakmicu. To je na meni… – rekao je nakon utakmice Joe Mazzulla, trener Bostona.


Miami sada ima u rukama meč loptu na svojem parketu dvorane Kaseya centra. Nema sumnje da će ponovo biti rasprodana kao i u trećoj utakmici kada je na tribinama bilo više od 2o tisuća gledatelja. Nikad niti jedna NBA momčad nije krenula u doigravanje s osme pozicije i stigla do toga da ima u rukama vodstvo od 3-0 u finalnoj seriji.