NBA liga

Giannisu Antetokounmpu titula MVP-a i društvo u kojem su još jedino Jordan i Olajuwon

Hina

Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Osim njega samo su Jordan (1987./88.) i Hakeem Olajuwon (1993./94.) osvajali titulu najkorisnijeg igrača sezone i najboljeg obrambenog igrača u istoj sezoniNEW YORK Košarkaš Milwaukee Bucksa  Giannis Antetokounmpo proglašen je drugu godinu zaredom najkorisnijim igračem NBA u sezoni 2019./2020., javlja ESPN u petak.


Antetokounmpo je je već ranije proglašen i najboljim obrambenim igračem iako su Milwaukee Bucks zaustavljeni u polufinalu Istočne konferencije u završnici lige. U sezoni je imao posjek od 20,1 koševa, 8,9 skokova i 4,3 asistencije po utakmici, a na terenu je prosječno provodio 32,5 minute.


Tako se priključio Stephenu Curryju, LeBronu Jamesu, Steveu Nashu, Timu Duncanu, Michaelu Jordanu, Magicu Johnsonu, Larryju Birdu, Mosesu Maloneu, Kareemu Abdul-Jabbaru, Wiltu Chamberlainu i Billu Russellu koji su dvije godine zaredom osvajali titulu MVP-a.
Osim toga, osim njega su samo Jordan (1987./88.) i Hakeem Olajuwon (1993./94.) osvajali titulu najkorisnijeg igrača sezone i najboljeg obrambenog igrača u istoj sezoni.