Premijer liga košarkaša

Furnir stiže na Mavrince, košarkaši AO Škrljeva nasušno trebaju pobjedu

Zlatko Horvat

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Ako treba, moramo dobiti i na mišiće - rekao je trener Damir Rajković



MAVRINCI  Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras kreću u drugi dio natjecanja u Premijer ligi. U Mavrince stiže Furnir, sastav iz zagrebačke Dubrave, gdje je sastav Damira Rajkovića slavio u prvom dijelu prvenstva (83:91). Početak je u 18 sati.


– U drugi dio krećemo s jednom nestrpljivošću, s promjenama igrača. Bilo je odlazaka, od Paola Marinellija do Taylora Adwayja, ali i dolazaka. Jači smo za Nika Slavicu i Daniela Zovka, 203 centimetara visokog krilnog centra. Nažalost, zbog ozljede neće nastupiti Mario Rajčić, zadobio je rupturu lista i neće ga biti do kraja kalendarske godine – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva, sastava koji je u prvom dijelu sezone upisao pobjede nad Zadrom, te Vrijednosnicama Osijek i Goricom u gostima, a gubio od Šibenke i Sonik Puntamike u Mavrincima. Omjer je mogao biti bolji od 5-5, uz jednu zaostalu utakmicu.


– Pobjeda nam je nasušno potrebna kako bismo držali priključak za Ligu za prvaka, kako bismo se stabilizirali. Ako treba, moramo dobiti i na mišiće. Mijenjali smo mi igrače, ali mijenjao je i Furnir. Dignuli su se od početka i počeli izgledati kao prava momčad. Imaju znanje, no imamo ga i mi – zaključuje Rajković.




Daniel Zovko prošle sezone proveo je u Sonik Puntamiki, što znači da mu Adria Oil Škrljevo nije nepoznanica.


– Došao sam u dobru momčad. Očekujem da se plasiramo u Ligu za prvaka. Slavica i ja bismo trebali donijeti prevagu u većini utakmica. Što se tiče Furnira, moramo ga dobiti da se podigne pozitivna vibra unutar momčadi – poručio je Zovko.