NBA liga

Francuski centar napušta redove momčadi Bojana Bogdanovića, slijede velike promjene u Utahu

Hina

Rudy Gobert /Foto REUTERS

Rudy Gobert /Foto REUTERS

Gobert seli u Minnesotu, a u suprotnom će se smjeru zaputiti Malik Beasley, Patrick Beverley, Walker Kessler, Jarred Vanderbilt i Leandro Bolmaro te čak četiri izbora prve runde drafta u nadolazećim godinamaMINNEAPOLIS  Kako pišu brojni američki mediji francuski košarkaš Rudy Gobert nastavit će karijeru u Minnesoti. U taj klub prelazi iz Utah Jazza čiji je bio član od 2013. godine.


Odmah nakon što su košarkaši Utaha svoj put u doigravanju okončali u prvom krugu, porazom od Dallasa, govorilo se o velikim promjenama u klubu iz Salt Lake Cityja, a sada su se te promjene počele i događati.


U prošloj sezoni Gobert je kao član Utaha, tijekom 66 utakmica, imao prosjek od 15.6 poena i 14.7 skokova po susretu
Francuski centar, tri puta najbolji obrambeni igrač NBA lige (2018., 2019. i 2021. godine) te tri puta sudionik All Star utakmice, odlazi u Minnesotu, a u suprotnom će se smjeru zaputiti Malik Beasley, Patrick Beverley, Walker Kessler, Jarred Vanderbilt i Leandro Bolmaro te čak četiri izbora prve runde drafta u nadolazećim godinama (2023., 2025., 2027. i 2029).


Za 30-godišnjeg Goberta Minnesota će biti drugi klub u NBA ligi u kojem će zaigrati, a s postojećom zvijezdom Wolvesa, Karl Anthony Townsom, činit će apsolutno najbolji centarski dvojac lige. Inače, Minnesota će time postati jedina momčad u ligi koja će imati dvojicu igrača s ugovorima vrijednima više od 200 milijuna američkih dolara. U pitanju su upravo dvojica spomenutih košarkaša.