Vice Sep

Finale Alpe Adria Cupa je velika stvar, ali ne mislimo na tome stati

Zlatko Horvat

Snimio Sergej Drechsler

Snimio Sergej Drechsler

Želimo napraviti praznik košarke - rekao je Miculinić. Ulaznice po cijeni od 20 kuna prodavat će se sutra od 18 sati, sat vremena prije početkaMAVRINCI »U predstavljanju polufinala protiv Levica istaknuo sam da je to velika stvar za nas, ali da na tome ne mislimo stati. Tako je i sada uoči finala, ne mislimo na tome stati iako smo već napravili puno više od očekivanja, kao debitanti i klub iz najmanjeg mjesta među 16 sudionika iz sedam država«, rekao je Vice Sepp, predsjednik Adria Oil Škrljeva na konferenciji za medije uoči prvog susreta finala Alpe Adria Cupa protiv mađarskog Egis Körmenda što se sutra s početkom u 19 sati igra u dvorani Mavrinci. 


U goste Adria Oil Škrljevu stiže drugoplasirana momčad mađarskog prvenstva, ambicozna momčad u kojoj su nositelji igre četiri Amerikanca i Splićanin Mario Delaš.


– Mađari pucaju visoko, žele u FIBA-inu Ligu prvaka. Vjerujem da će naši navijači prepoznati trenutak, doći nam pomoći, a mi ćemo učiniti sve da s utakmice nose lijepe uspomene – kaže Vice Sep.
Ulaznice po cijeni od 20 kuna prodavat će se sutra od 18 sati, sat vremena prije početka. Tajnik Alen Miculinić najavio je prigodnu prodaju klupskih majica. Prihod ide u humanitarne svrhe, za Zakladu Nore Šitum budući da je iznos skupljan iječenje Mire Rončević premašen.


– Želimo napraviti praznik košarke – rekao je Miculinić.


Trener Damir Rajković ima problema sa sastavom. Izostat će prvi centar David Ušić, koji se ozlijedio protekle subote na Baldekinu.


– Žao mi je što u finale ne ulazimo kompletni, posljednja u pravoj seriji ozljeda je ova s Ušićem. No, očekujemo povratak Krstanovića i Šarca. Igramo protiv zaista snažne momčadi, koja godinama igra na vrlo visokoj razini i za nas je to pravi izazov. Lijepo je biti u finalu, ali finala se trebaju osvajati. Probat ćemo pobijediti za početak.


Nećemo juriti rezultat, što veću prednost, već u uzvratu tražiti svoju šansu za osvajanje trofeja protiv momčadi u kojoj četiri Amerikanca i Delaš čine 95 posto momčadi. Napravili smo veliki rezultat, ali kao pravi sportaši nadamo se da to nije kraj – kaže trener Damir Rajković.


Na istom je tragu i kapetan Josip Barnjak.


– Velika je čast igrat bio koji finale. Mislim da ćemo dati sve od sebe s kakvom god ekipom izađemo na parket. Dečki će stisnuti zube i odigrati kako mogu. Mađari su dobri, kvalitetniji od nas, ali uz našu eagresivnu obranu možemo nešto napraviti – zaključuje Barnjak.