NBA liga

Clippersi stigli do prve pobjede u finalu doigravanja uz sjajnog Ivicu Zubca, hrvatski centar ostvario je “double-double” do poluvremena

Portal Novi list

Ivica Zubac/Foto REUTERS

Ivica Zubac/Foto REUTERS

Zubac je za 33 minute provedene na parketu ostvario svoj najbolji učinak u karijeri kada je govora o utakmica doigravanja



LOS ANGELES Clippersi su svladali Sunse (106:92) u trećoj utakmici doigravnja finala Zapada i smanjili na 2:1 u partijama. Ivica Zubac ubacio je 15 poena, pritom promašio samo jedno od deset slobodnih bacanja, upisao 16 skokova, jednu ukradenu loptu i asistenciju, te dvije blokade.


Zubac je pritom za 33 minute provedene na parketu ostvario svoj najbolji učinak u karijeri kada je govora o utakmica doigravanja, te postao prvi igrač u povijesti Clippersa nakon DeAndre Jordana (2017.) koji je do “double-double” učinka stigao u prvom poluvremenu.


Paul George je s 27 poena, 15 skokova i osam asistencija bio prvo ime Clippersa, Kod Phoenixa najefikasniji je bio Deande Ayton s 18 poena. Dario Šarić proveo je na parketu 13 minuta, ubacio dva poena, te uhvatio sedma lopti.




Četvrta  utakmica na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju.