NBA liga

Clipperse naprasno napustio i Montrezl Harrel, na centarskoj poziciji sada imaju samo francuskog veterana

Hina

Montrezl Harrell

Montrezl Harrell

Startni centar Clippersa, hrvatski reprezentativac Ivica Zubac još se nije pojavio u Orlandu, a nema ni krilnog centra Marcusa Morrisa



ORLANDO Centar Los Angeles Clippersa Montrezl Harrell napustio je izolirani prostor NBA kampa u Orlandu, zbog hitnog slučaja u obitelji, objavili su američki mediji.


Nije poznato kad će se Harrell ponovno pridružiti momčadi, kojoj njegovim odlaskom ostaje velika rupa u reketu, gdje je na centarskoj poziciji ostao tek 35-godišnji francuski veteran Joakim Noah, kojeg su Clippersi angažirali neposredno prije prekida natjecanja u ožujku te tek treba zabilježiti svoj prvi nastup u ovoj sezoni. Posljednju utakmicu je odigrao prošle sezone za Memphis u kojem je imao prosjek od 7,1 koševa i 5,7 skokova.


Startni centar Clippersa, hrvatski reprezentativac Ivica Zubac još se nije pojavio u Orlandu, a nema ni krilnog centra Marcusa Morrisa. U Disney Worldu se nije pojavio ni bek Landry Shamet, a momčadi se tek u petak priključio krilni igrač JaMychal Green.




Trener Clippersa Doc Rivers odbija govoriti o igračima koji se ne nalaze u Orlandu i njihovom sadašnjem statusu.


“Iskreno, nemam pojma. Čak ni ne provjeravam. JaMychal me jako iznenadio kad se pojavio na treningu… S obzirom da su u karanteni i ostalim stvarima, nikad ne znaš. “, izjavio je Rivers.


Ivica Zubac je kao startni centar imao prosječan učinak od osam koševa i 7,2 skokova, a Harrell je donosio energiju s klupe te sa 18,6 koševa i 7,1 skokova imao uvjerljivo najbolji učinak među visokim igračima.


Do početka natjecanja u Orlandu ostalo je samo 12 dana, a Clippersi su među favoritima u borbi za ovogodišnji naslov prvaka. No, taj bi status bio ozbiljno narušen ostanu li još dugo u okrnjenom sastavu.


“Što se tiče igrača koji su se pojavili ili se nisu pojavili, mi o tome ne govorimo. I dalje nećemo o njima govoriti”, rekao je Rivers.