NBA liga

Čitatelji L’Equipea izabrali najbolju petorku NBA lige, među odabranima su se našla i dva Europljanina

Hina

Luka Dončić

Luka Dončić

Borba na poziciji centra bila je najneizvjesnija, ali Davis (LA Lakers) je ipak dobio više od polovice glasova (56 posto). dok je Rudy Gobert (Utah Jazz) završio na drugom mjestu sa 21 posto glasova



ZAGREB  Grk Giannis Antetokounmpo, Amerikanci James Harden, LeBron James i Anthony Davis te mladi Slovenac Luka Dončić izabrani su u najbolju petorku NBA ovogodišnje sezone prema izboru čitatelja francuskog sportskog časopisa “L’Equipe”.


NBA je u ožujku prekinuta zbog pandemije koronavirusa.


 




Još nije službeno poznato kada će se nastaviti NBA, a sve je više glasina koje kruže kako će se to dogoditi 15. srpnja


Dončić, koji igra za Dallas Mavericks, je kao organizator igre dobio 77 posto glasova, dok je drugi Damian Lillard (Portland Trail Blazers) dobio deset.


Među braničima Harden (Houston Rockets) je dobio je 69 posto glasova, a slijedi ga Jimmy Butler (Miami Heat) sa 12.


Na krilu je zvijezda Los Angeles Lakersa James koji je dobio 80 posto glasova, a među krilnim centrima bio je još uvjerljiviji prošlogodišnji MVP Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) kojem su čitatelji dali čak 92 posto glasova.


Borba na poziciji centra bila je najneizvjesnija, ali Davis (LA Lakers) je ipak dobio više od polovice glasova (56 posto). dok je Rudy Gobert (Utah Jazz) završio na drugom mjestu sa 21 posto glasova.


Još nije službeno poznato kada će se nastaviti NBA, a sve je više glasina koje kruže kako će se to dogoditi 15. srpnja.